Weight gainer ekspertguide: Alt du skal vide + anmeldelser

Det kan være svært at opnå den krop du gerne vil gennem træning, hvis ikke du har nok sul på kroppen. Det handler ikke om at blive tyk, men om at tage på, så din kropsbygning understøtter den form du gerne vil opnå.

Weight-gainer er blevet stigende populært i forbindelse med at vi er begyndt at sætte pris på den sunde, stærke og trænede krop. For dem, der gerne vil tabe sig, handler det om at udelukke blandt andet kulhydrater fra kosten, men for dig, der gerne vil ’bulke op’ og blive større, så er det netop kulhydraterne, der kan gøre forskellen. Læs med herunder og find ud af alt det, du skal for at vælge den bedste weight gainer.

Bodylab Weight Gainer – 1,5 kg – testvinder

bedste weight gainer bodylab

Denne weight gainer er fremstillet I Danmark og indeholde udelukkende whey protein. Det betyder, at det er hurtigt optagelige proteiner, der giver dig det perfekte grundlag for en god træning og sund restitution. Den findes i tre smagsvarianter:

 • Ultimate Chocolate
 • Vanilla Milkshake
 • Strawberry Milkshake

Bodylab er kendt for deres høje kvalitet, hvorfor rigtig mange kunder sværger til produktet til trods for at det ligger over gennemsnittet, når det kommer til pris. Til gengæld er indholdet af protein både højere og af bedre kvalitet end i de billigere varianter.

SDet er et produkt, der er letopløseligt og smager lige godt i både vand, juice og mælk, alt efter, hvad du foretrækker. Dette produkt er vores bud på den bedste weight gainer på markedet.

Overblik over fordelene ved Bodylab Weight Gainer:

 • Dansk produceret på egen fabrik i Hadsund
 • Indeholder whey protein
 • Har et lavt sukkerindhold
 • God smag og i tre varianter
 • Perfekt kombination af hurtigt og langsomt optagelige kulhydrater

Complete Mass™ Weight Gainer – 1 kg – populær blandt fitnessfolket

complete mass weight gainer

Modsat mange af de andre varianter på markedet kan Complete Mass Weight Gainer indtages af vegetarer, fordi ingen af proteinerne kommer fra kødprodukter.

Det er et super velafbalanceret pulver, der giver dig et helt perfekt protein-, kulhydrat- og aminosyreindhold.

Complete Mass indeholder flere kulhydrater end mange af de andre indenfor kategorien og vil derfor give dig en hurtigere vægtøgning. Samtidig er det et pulver, der er sammensat af sunde ingredienser, så du ikke bare bliver tungere, men også sundere og stærkere, når du indtager det sammen med din træning.

Overblik over fordelene ved Complete Mass Weight Gainer

 • Højt indhold af kalorier for hurtigere vægtøgning
 • Højt protein indhold fra flere forskellige sunde kilder, men ikke kød
 • Virker både hurtigt og langsomt på grund af de forskellige typer protein
 • Højt indhold af aminosyrer som leucin
 • Hjælper til øgning af vægt og muskelmasse på en gang

INFORMED MASS® WEIGHT GAINER – 3 kg – bedst i test  

informed mass weight gainer

Denne weight gainer fra Informed Mass er vinder er ikke bare en men flere weight gainer tests og det er også en af dem vi er rigtig glade for her.

Det er et produkt, hvor der virkelig bliver gået op i detaljerne for at skabe det bedste og mest velafbalancerede produkt på markedet. Det indeholder ikke bare godt balancerede ingredienser, men også de bedste af slagsen. Det er sunde proteiner fra europæisk valle, havrebaserede kulhydrater og sunde fedtsyrer.

Brug det, hvis du gerne vil give din krop det bedste mens du opbygger den ramme du ønsker dig. Smagen er ligesom de andre sider af pulveret også virkelig god, men en klar og ikke-syntetisk kakaosmag, der passer rigtig godt til mælk eller juice for en friskere smag.

Overblik over fordelene ved INFORMED MASS® WEIGHT GAINER

 • Kun de bedste ingredienser
 • Velafbalanceret indhold
 • Sunde fedtsyrer
 • Hurtigt og langsomt optagelige ingredienser
 • Enzymer
 • Probiotika

Vegan Mass Gainer – 2,5kg – veganernes favorit

vegansk weight gainer

Uden sammenligning den bedste veganske weight gainer på markedet. Med et højt indhold af forskellige former for GMO-fri kilder, der sikrer dig en sund og naturlig vægtøgning og opbygning af muskelmasse. Findes i tre forskellige smagsvarianter, der er sødet med stevia, for at holde sukerindholdet på et minimum:

 • Banankaramel
 • Jordbær
 • Peanutchokolade

Sammensætningen af kulhydrater med et lavt indhold af sukker men stadig et højt indhold af energi, der frigives langsomt gennem træningen og giver dig et jævnt energiniveau. Produktet har det højeste indhold af protein uden brug af soja og gluten.

Fordelen ved indholdet af protien er, at din shake får en god og cremet konsistens uden den bliver for tyk og svær at få ned, men er mættende.

Overblik over fordelene ved Vegan Mass Gainer

 • Weight gainer med veganervenligt indhold
 • Højt indhold af kulhydrat pr portion – uden højt indhold af sukker
 • Tre forskellige smagsvarianter
 • Soja og glutenfri
 • Højt indhold af fibre

High Protein Flapjack Mix – 200g – få gains med pandekager

HIGH PROTEIN FLAPJACK MIX til bagværk

Ikke et traditionelt weight gain produkt som de andre på listen, men i stedet et færdigt mix, der bruges til at bage pandekager. Hvis ikke du er fan af at drikke shakes kan denne blanding gøre det ud for det samme for dig. Du får et højt indhold af protein i en blanding, der er lige til at smide på panden.

Det optimale valg, hvis du gerne vil have alle fordelene ved weight gainer, men ikke føler at en shake mætter nok / ikke bryder dig om det. Du får cirka 12 pandekager pr pakke og indholdet af protein svarer til det du får i almindelig weight gainer.

Overblik over fordelene ved High Protein Flapjack Mix

 • 70 g protein pr pose
 • Højt indhold af sunde fibre
 • Ideelt til dig, der gerne vil slippe for shakes
 • Kun 30 min forberedelse inkl tilberedning

Hvad er Weight-gainer?

De fleste af os kender proteinpulver, som er udbredt blandt folk, der træner meget og gerne vil hjælpe muskelmassen lidt på vej. I proteinpulver findes en høj koncentration af protein, der kan være svær at få bare gennem mad.

Når vi taler weight-gainer er det i bund og grund det samme, men tilsat en god portion kulhydrat, der hjælper dig til at tage på, så du har mere at bygge muskler af.

Weight gainer indeholder alt det, er skal til for at du kan opbygge din muskelmasse og samtidig øge din kropsvægt. Det giver dig en mere robust ramme at bygge musklerne på.

Ekspertvideo: bliv klogere på weight gainer, proteinpulver og kreatin

Skal jeg bruge weight-gainer?

Alt efter, hvad du gerne vil have ud af indtagelsen, kan du vælge mellem weight gainer eller proteinpulver. Er du i tvivl om, hvorvidt weight gainer er noget for dig, så skal du vide:

 • Det kan ikke stå i stedet for almindelig, varieret kost
 • Det er et kosttilskud, der hjælper dig til at øge vægten
 • Det giver dig et bedre grundlag for en sund og muskuløs krop

Samarbejdet mellem proteinerne og kulhydraterne er det, der kickstarter din udvikling af muskler og hjælper dig med at hole på fedtet, så din krop vokser og du øger både muskelmassen og kropsvægten på en gang.

Weight gainer er et godt valg for dig, hvis du har trænet, men ikke oplever, at tage på hverken i vægt eller muskelmasse, men også, hvis du har brug for hjælp til at få indtaget nok proteiner og kulhydrater i løvet af dagen.

Hvad er fordelene ved weight gainer?

mand med vægtstang

Fordelene er mange, men det, pulveret originalt er udviklet til, når det kommer til kosttilskud og træning er at starte muskelopbygningen og genopfylde energilageret.

Man kan sætte det op således:

 • Proteinerne sørger for, at muskelopbygningen sættes i gang
 • Kulhydraterne sørger for at fylde dit energilager op igen, så du ikke tærer på kroppen

Hvornår skal jeg indtage det?

Fordi de fleste, der vælger at bruge weight gainer gør det, for at få mere ud af deres træning, så er det netop i forbindelse med det du indtager det.

Enten kan det tages umiddelbart før eller umiddelbare efter træning, for at du giver kroppen det, den har brug for i forbindelse med restitution og opbygning af muskler.

Er dit hovedmål at tage på i vægt giver det også mening, at indtage pulveret om morgenen.

Hvor meget weight gainer skal jeg bruge?

måleske med vægt gainer

Doseringen er ligeså vigtig som tidspunktet for indtagelse, for at opnå det optimale resultat af dit pulver. Når du skal finde ud af, om du indtager den rette mængde handler det om at udregne den mængde kalorier du har brug for i løbet af en dag, for at kunne træne og tage på.

En tommelfingerregel er, at en mand på omkring 80 kilo, der styrketræner (eller dyrker andre former for træning) har brug for cirka 2500 kalorier i løbet af en dag. En mand af denne størrelse kan altså indtage op til 2500 kalorier uden at tage på for hurtigt eller blive usund.

Når du har udregnet, hvor mange kalorier du har brug for kan du lave en shake med det rette indhold af weight gainer, der skal udgøre omkring 1/6 af hele dagens indtag. For manden i det ovenstående eksempel er det således 100g indeholdende 400 kalorier.

Forskellen på weight gainer og proteinpulver

Er du i tvivl om, hvorvidt det er proteinpulver eller weight-gainer, der er det rette valg for dig, så skal du overveje, hvad det er du ønsker at få ud af indtaget.

 • Vil du have hjælp til at øge muskelmassen, så skal du vælge et proteinpulver
 • Vil du have hjælp til at øge muskelmassen og vægten, så skal du vælge weight-gainer

Forskellen er altså ganske simpelt, at du ikke bare får større muskler, men også øger din vægt når du vælger weight-gainer (vægtforøger) frem for proteinpulver.

Er der bivirkninger ved weight gainer?

Der er stort set altid bivirkninger ved medicin og kosttilskud, men i langt de fleste tilfælde når det gælder kosttilskud og naturmedicin er bivirkningerne minimale og forekommer kun sjældent.

Ved brug af weight gainer er der kun ganske få og sjældne bibirkninger, men alligvel er det rart at kende til dem, sådu ikke bliver unødigt overrasket, hvis du skulle opleve en eller flere af dem, når du begynder at bruge dit pulver.

 • Vægt forøgelse: Hvis du indtager for meget pulver kan du risikere, at du tager for hurtigt på og bliver kvabset frem for at ’bulke op’.
 • Uren hud: døjer du med uren hud eller har du tidligere gjort det ,så kan det blusse op ved brugen af weight gainer. Det kan også ske, hvis du ikke har døjet med det før. Dog er det en sjælden bivirkning og du kan komme den til livs ved at skifte til et andet produkt.
 • Luft i maven: fordi weight gainer indeholder så meget protein kan du opleve luft i maven, men når du vænner dig til det, vil det som regel gå i sig selv igen. Vær desuden opmærksom på allergi, da pulveret indeholder både gluten og laktose.

Sådan finder du den bedste weight gainer til den bedste pris

Når du skal finde den bedste weight gainer er det bedste du kan gøre at gå ud fra de samme kriterier når du sammenligner de forskellige produkter. Det giver dig en god ide om, hvor meget du får for pengene og, hvorfor det produkt, der koster mindst ikke altid er det billigste. En weight gainer test kigger på:

 • Pris
 • Smag
 • Proteinindhold pr 100g

Samtidig er det vigtigt, at der ikke er for meget sukker i blandingen, men et højt indhold af aminisyrer. Det sørger for at du får mest værdi for pengene.

Helt kort har mange af de billigere produkter et lavere indhold af gode og sunde proteiner og kulhydrater, men et højt indhold af sukker og fedt. Vælger du en version, der koster lidt mere i alt, vil du i sidste end komme til at betale mindre for proteinerne.

Populære weight gainer mærker

Netop baseret på indholdet og forholdet mellem ingredienserne har vi fundet de bedste weight gainere på markedet, så du kan finde den, der passer bedst til dine behov og ønsker.

Det handler i høj grad om, hvad du gerne vil have ud af pulveret, når du skal vælge, derfor kommer der her en kort gennemgang af de mest populære mærker på markedet:

Bodylab weight gainer

Det danske firma er en af de største procducenter af kosttilskud herhjemme og har tusindvis af tilfredse kunder, der er glade for deres weight gainer. De har lavet et produkt, der ligger over gennemsnittet i pris, men som omvendt også er fremstillet af gode og balancerede indholdsstoffer. Indholdet i deres pulver er baseret på proteinpulveret whey, som er hurtigt optageligt og giver dig et øjeblikkeligt boost, når du drikker din shake.

Bodylab weight gainer

Mutant Mass Weight Gainer

Dette produkt indeholder meget sukker og fedt I forhold til protein, hvorfor du vil opleve en hurtigere vægt øgning. Omvendt anbefales det også at tage en større portion, fordi proteinindholdet er lavere end hos eksempelvis Bodylab.

Viking Weight Gainer

Et rigtig godt product med et lavt indhold af sukker og baseret på whey protein alene. Derfor får du virkelig meget for pengene, hvilket er en stor fordel, hvis du gerne vil bruge produktet gennem længere tid eller gerne bare vil have det bedste – uden at betale for meget.

Alternativer til weight gainer

Er du en af dem, der gerne vil have fordelene af weight gainer, men ikke bryder dig om shakes, så findes der en række gode og sunde alternative måder at indtage pulveret på.

Du kan enten vælge at bruge dit pulver i madlavningen:

 • Pandekager med weight gainer
 • Muffins med weight gainer
 • Smoothies med weight gainer

Du kan med andre ord tilsætte dit pulver til stort set alle de desserter du plejer at lave for at få et højere indhold af protein og kulhydrat. Det er både sundt og lækker og du slipper for at drikke shakes.

Det er dog ikke den eneste måde du kan få glæden af det weight gainer kan, for der findes også en lang række alternative produkter, der er lavet for at give dig muligheden for at få mere ud af din træning og samtidig øge din vægt.

Du finder blandt andet:

 • Grødblandinger
 • Peanutbutter
 • Pandekage mix med ekstra protein

Alle produkter, der indeholder alt det, du skal bruge for at opnå en sund, konstant og naturlig vægtøgning og give dig en større muskelmasse.

Lige meget, hvad du vælger, så kan du med sikkerhed finde et pulver, der giver dig det resultat du leder efter og ønsker. Hvis du gerne vil have det bedste resultat kan du altid spørge en fagperson der kan vejlede dig så du får den perfekte dosis uden at tage for meget på eller få for lidt og ende med et utilfredsstillende resultat grundet forkert dosering.

Vil du gerne vide mere om de forskellige produkter kan du altid kontakte forhandlerne og forhøre dig om, hvilken variant du skal vælge til dine behov og, hvordan du bruger den optimalt.

God træning!