xyz122.jpg

Bare fordi du styrketræner, motionerer eller udøver sport på et højt plan, behøver du ikke at afholde dig fra livets nydelser. Godt nok er der alkohol i vin, men det behøver ikke nødvendigvis at betyde, at vin kun er skidt for dig.

Faktisk viser den seneste forskning, at et glas vin om dagen kan have mange sunde fordele. Læs her, hvorfor du med ro i maven sagtens kan forkæle dig selv med eksempelvis noget vinsmagning i Aarhus.

kvinde træner med vægtstang

Vin indeholder antioxidanter

Hvis du går meget op i at opbygge muskler eller tabe nogle kilo, ved du sikkert også, hvor vigtig kosten er. Du har brug for næringsstoffer, mineraler og vitaminer for at holde kroppen kørende. Men du har også brug for antioxidanter. Og det har vin en masse af – især hvidvin.

Ikke nok med det, så kan vin også booste dit immunforsvar, da alkoholen neutraliserer en del bakterier i kroppens organer.

Væk med kolesterol og diabetes

Vin har også vist sig at have en positiv effekt på både dit kolesteroltal og din chance for at udvikle diabetes.

Forskerne mener, at den kemiske forbindelse procyanidin, som findes i vin, styrker dit hjerte og sænker kolesteroltallet. På samme måde har vin en effekt på dit blodtryk, da vin forøger HDL, som er den gode type kolesterol.

Resveratrol, som både findes i vindruer og hindbær, har vist sig at kunne forbedre din modtagelighed over for insulin. I sidste ende vil det sikre dig, at din krop ikke bliver resistent over for insulin og dermed udvikler diabetes.  

to glas vin til en picnic

Vin styrker din hjerne

Som en sidste fordel ved at drikke vin skal der nævnes den positive effekt, druerne har på din hjerne. Forskningen har nemlig vist, at du styrker dine kognitive evner, når du drikker et glas vin. De kemiske forbindelser i denne form for alkohol gør nemlig, at neuronerne i hjernen ikke dør lige med det samme.

Det betyder, at du får lettere ved at udføre de mere komplicerede øvelser i styrkecentret, fordi din hjerne har nemmere ved at koordinere dine lemmers bevægelser. 

Giv vinsmagning i gave til god ven

Med alle de sunde fordele in mente, bør du altså ikke afholde dig fra at drikke et glas vin eller to med dine kammerater. Faktisk kan vin være en ret god gaveide til din ven eller veninde, som hver dag knokler løs i det lokale fitnesscenter.

Du kunne eksempelvis tage på vinsmagning i Aarhus sammen med én, du holder af, og opleve hvilken vidunderlig verden, der udfolder sig vinens univers.