xyz122.jpg

Har du været i gang med landevejscykling i noget tid, hvor du har udviklet dit i et godt og moderat tempo? Måske har du fokuseret på at komme i gang med noget god motion i hverdagen, og cykling har virkelig fanget din interesse? Hvis det er tilfældet, så er du garanteret interesseret i at øge dit niveau fra at være e begynder, som kører små korte ture i nærområdet, til at blive en øvet rytter, som kan køre nogle længere strækninger og udvikle dit niveau.

Du kan i denne artikel læse om, hvordan du skaber de bedste forudsætninger for dig selv for at blive en endnu bedre cykelrytter, ved at fokusere på din træning og kost, samt vurdere om det er på tide at opgradere dit cykeludstyr.  

Få styr på træningen og kosten

For at blive en bedre rytter, er det vigtigt at få styr på din træning og din kost. For enhver sportsudøver fungerer det ene ikke uden det andet. For at komme træningen til livs er det utroligt vigtigt at du får lavet dig en struktureret træningsplan, som du skal overholde. Du skal ikke længere fokusere på at køre de længere strækninger og køre længere ture, men derimod kvaliteten i en træning, som du foretager dig. Pres derfor dig selv mere på de korte strækninger og kør i nogle mere udfordrende bakker i et mere intenst tempo end du har været vant til tidligere.

Derudover skal du fokusere på at indføre nogle styrkeøvelser i din træning, så du bliver stærkere og kan træde flere watt. Fokuser derfor på at få lavet nogle træningspas, hvor du træner dine ben til at blive stærkere, så du for alvor kan få mere fart i cyklen.

Din kost bliver meget afgørende for, hvor meget du vil få ud af din træning. Hvis du ikke har en kost, som gør at din krop kan bruge al den træning til muskelvækst, så vil det være forgæves. Du skal sikre dig, at du har en sund og varieret kort, som indeholder nok proteiner, så du sikrer dig at din krop går det mest optimale ud af træningen. Hvis du har den rette kost, vil du endda kunne smide nogle kilo fedt, hvilket vil kunne give dig mere fart i cyklen da du vil have mindre dødvægt at slæbe rundt på.   

Er det tid til at opgradere dit udstyr?

Hvis ud har haft den samme cykel i mange år, så er det ved at være tid til at overveje om der skal noget nyt udstyr til. Din cykel er nemlig meget afgørende for, hvor hurtigt du kan cykle, og derved hvor meget du kan forbedre dine personlige mål. Hvis du er på udkig efter en kvalitetscykel, som passer godt til ryttere, som har bevæget sig væk fra begynderniveauet, så er en Cannondale ikke noget dårligt bud på en god cykel, som du kan få gavn af i mange år.

Det er primært din cykel, som du skal overveje at skifte ud, da det resterende udstår såsom tøj, hjelm, sko og andet beklædning ikke er nødvendigt at skifte ud. Hvis du kan optimere din træning, fokusere på din kost og måske anskaffe dig en bedre cykel, så har du de bedste forudsætninger for at blive en endnu bedre cykelrytter.