xyz122.jpg
træningsudstyr

Træningsudstyr du bør kende til, når du i gang med træning

Når det kommer til træning og forskellige sportsgrene, så er det ikke lige meget hvilket udstyr man bruger. Her er der både tale om beklædningen og skoene, men også andet udstyr. Der er store forskelle på træningsformerne og netop derfor er det relevant at kende til det udstyr, som passer dertil. I denne guide kigger vi nærmere på træningsgrej og, hvorfor det er vigtigt at kende til. Læs med her.

Overvej et pulsur

Ét af de gadgets, som kan være relevant at overveje at købe i forbindelse med træning, er et godt pulsur. Pulsure er ganske populære, men der er også forskel på de forskellige typer. Nogle sportsure er dyrere end andre, men der findes også flere features.

Det giver derfor mening at sammenligne flere pulsure med hinanden inden et muligt køb. Via linket kan du lynhurtigt tjekke bedst i test af pulsure 2022, så du kan veje specifikationer, pris og kvalitet op mod hinanden.

Ikke nok med at et pulsur kan fortælle dig noget om, hvor mange kalorier du forbrænder og, hvor mange skridt du har gået, så kan det direkte have en motiverende effekt til at dyrke mere motion. Det anbefales, at man går cirka 10.000 skridt hver eneste dag og sådan et redskab kan være enormt guidende. Pulsure er desuden gode til både gåture, løb, yoga og meget mere.

Den rette træningsbeklædning

Sportstøj kan fås til mange forskellige træningsformer og det er der skam en grund til. Det handler nemlig om både fleksibilitet, komfort og åndbarhed. For eksempel er det vigtigt i selve yoga og pilates, at tøjet er med til at give enorm fleksibilitet da dybe stræk og positioner er en del af motionsformen. Derudover må tøjet gerne være let og behageligt

I forhold til løbetøj, er der også forskel på om det foregår udendørs eller indendørs. Hvis det er tøj til løb i den kolde danske vinter, så er der eksempelvis løbeundertøj som er designet til de kolde temperaturer. Løbetøj der er designet til sommermånederne, skal således heller ikke være for tykt og så er åndbarheden også i fokus.

Sportstøj i mange prisklasser

Sportsbeklædning kan fås i både billigere og dyrere versioner. Du kan meget nemt bruge en mindre formue på sportstøj og det er måske slet ikke en nødvendighed. Det er dog en god idé, hvis du har muligheden for det at prøve tøjet før du køber det. Du kan selvfølgelig også dyrke sport i dit almindelige tøj, men det er typisk ikke designet til aktiviteter, hvor du kommer til at svede. Én af fordelene ved sportstøj er nemlig at det er svedabsorberende.

Hjemmetræningen

Træning i hjemmet er blevet enormt populært igennem de senere år og mange vælger stadig denne mulighed, fremfor træningscenteret. Hjemmetræning kan sagtens klares uden træningsudstyr, men for at optimere træningen er redskaber dog nyttige. Hvis du overvejer at lave et træningscenter derhjemme, men mangler plads og ikke ønsker at købe meget udstyr, så kan du overveje følgende:

  • Håndvægte(dumbbells) i forskellige vægtklasser
  • Træningselastik
  • Yoga eller træningsmåtte
  • Kettlebells
  • Træningsbænk

Vil du gerne have flere træningsredskaber i hjemmet, så kan du endvidere overveje en squat rack og eventuelt et løbebånd.

Kom godt i gang med træningen

At træne skal både være sjovt, motiverende og udfordrende. Det skal derfor ikke føles som en sur pligt, der bare skal overstås. Motivation er nøgleordet og det er ikke altid den nemmeste at finde frem til. Hvis du har et brændende ønske om at komme i gang med at dyrke en bestemt motionsform, så bør du tjekke mulighederne for en prøvetime. Hvis du ønsker at dyrke motion udendørs eller derhjemme, så kan du finde masser af træningsapps og/eller gøre brug af et pulsur.