xyz122.jpg

Vi kender alle til den travle hverdag, hvor job, hentning af børn, aftensmad og træning sjældent går hånd i hånd. Som forældre til mindre børn kan det ofte være svært at finde tiden, og måske endda også overskuddet til at træne. Du kan læse med i artiklen herunder og få forslag til,  hvordan du kan få inkorporeret din træning i hverdagen, og hvordan du kan få børnene til at være en del af den.

Inkorporerer din træning i hverdagen 

Dagene kan hurtigt kommer til minde meget om hinanden. Fri fra job, hente børn i institution, handle ind, lave mad, spise og putte børnene. Når først børnene er puttet, og du endelig kan få lidt tid til dig selv, så ender du ofte på sofaen alligevel, helt udkørt efter en lang dag. Lad være med at dunke dig selv i hovedet over, at du ikke kom afsted. I stedet kan du forsøge at planlægge dagene efter, at tage børnene med til træning. Ved at involvere dine børn i træningen, betyder det også at de med tiden selv vil lære, det at være fysisk og træning kan være sjovt. Du vil kunne videregive bevægelseserfaring og glæden til motion.

I mange træningscentre må man i dag gerne medbringe børn. Du kan eventuelt køb en tegnebog og nogle tuscher i pastelfarve, som de kan sidde med, samtidig med du er på løbebåndet. Ellers er løb og powerwalking også en nem form for træning, hvor barnet sagtens kan være med. Afhængig af barnets alder, så kan du enten løbe med en babyjogger eller de lidt ældre børn, kan tage cyklen ved siden af. I vil også på denne måde kunne lade løbeturen gå til købmanden, hvor i kan handle og på denne måde kombinere træningen med hverdagens gøremål.  

Kombiner sjov og træning i svømmehallen 

En anden måde at få lagt træning ind i hverdagen, og især i weekenden hvor børnene er hjemme hele dagen, er en tur i svømmehallen. Dine børn vil elske dig for at gide at tage dem med en tur i svømmehallen, hvor de kan plaske rundt. Hvis din partner gider at med, så er det også en mulighed for at vedkommende kan se efter børnene, mens du svømmer lidt baner. 

Muligheder for træning i hjemmet 

Du behøver ikke at skulle forlade matriklen for at skulle træne. En simpel styrketræning hjemme på gulvet, kan give lige så godt som en træning i centeret. Børnene vil kunne efterligne dine øvelser, hvilket i kan få det meget sjovt med. Du kan finde mange træningsøvelser på nettet, hvor du i samarbejde med dine børn skal udføre dem.