xyz122.jpg

Når solen skinner og temperaturen stiger, er det dejligt at komme ud at løbe. Men det er ikke altid lige så dejligt eller sundt for huden at blive forbrændt af solen. Derfor skal man huske at beskytte sig ordentligt, hvis man vil løbe i solen. Det er især vigtigt at have en god creme med en høj solfaktor på. Du kan med fordel klikke ind på https://smoerdigind.dk/  og finde cremen ved navn Rosalique, der indeholder UVA og UVB SPF 50. Husk også altid at have rigeligt med vand med, så du ikke dehydrerer undervejs. Og sørg for at løbe i skyggen så meget som muligt – det gør det nemmere at holde ud, når temperaturen stiger.

Hvornår skal jeg smøre mig ind i solbeskyttelse?

Det er vigtigt at bruge en creme med solbeskyttelse, da det kan beskytte mod for tidlig aldring af huden samt forebygge hudkræft. Derfor bør man smøre sig ind i creme med høj SPF hver gang, man skal ud i solen – og gerne flere gange dagligt, hvis man opholder sig meget i solen. Det er især vigtigt på en løbetur, hvor huden er udsat for meget sol. Du kan med fordel vælge en creme fra mærket Rosalique, der indeholder en høj solfaktor.

Undgå at løbe i direkte sollys midt på dagen

Det er ikke sundt for kroppen at løbe i direkte sollys midt på dagen, da huden kan risikere at få for meget sollys. Dette kan give forbrændinger på huden, og derfor bør man undgå det så vidt muligt. Hvis man alligevel gerne vil løbe i solen, så bør man gøre det tidligt om morgenen eller sent om aftenen, når solens stråler ikke er så kraftige. Husk, at du stadigvæk skal sørge for at smøre dig ind i en creme med en høj solfaktor.

Vælg en rute, der giver skygge undervejs

Når man skal ud at løbe, er det en god idé at vælge en rute, der giver skygge undervejs. På den måde kan man undgå at blive for varm og svedig, og på den måde kan man også holde ud at løbe i længere tid. Samtidigt mindsker det mængden af sollys, som huden bliver udsat for. Det er dog ikke altid nemt at finde en rute, der giver skygge hele vejen igennem – især ikke, hvis man bor i et område, hvor der ikke er så meget bevoksning i form af træer.
 

Det er vigtigt at huske solbeskyttelse, når det er varmt udenfor. Selvom man tror, man ikke får for meget sollys, når man løber, så gør man det typisk alligevel.