Skridttæller test: de 12 bedste på markedet lige nu

Skridttæller ur test: her er de 12 bedste

Vi ved det godt. Vi skal gerne minimum gå 10000 skridt om dagen. 10000 skridt er langt mere, end hvad de fleste af os kommer op på i løbet af en dag. Men hvordan kan vi så sikre os, at vi får gået nok?

Selv at tælle hvert enkelt skridt er urealistisk, derfor kan vi i stedet alliere os med en skridttæller. Den tæller ganske enkelt, de skridt vi tager. Så kan du let se løbende, hvor mange skridt du er kommet op på i løbet af dagen.
Bliv klogere på dette smarte elektroniske apparat og se vores anmeldelser af de bedste på markedet.

Test af skridttællere

Her er samlet en oversigt over nogle gode og anbefalelsesværdige modeller, som både kan bruges på hobbyplan, men også mere seriøst og professionelt.

Sportsboddy Veryfit V1 ur med skridttæller

sportsbuddy-veryfit-v1 aktivitetsur

Sportsboddy Veryfit V1 er det mest solgte ur med skridttæller.
Du får et aktivitetsur i et lækkert og stilrent design, som er let at betjene og anvende.
Der medfølger mange funktioner som for eksempel en søvntracker, som måler på din søvn. Dermed kan du få et klart overblik over din søvn, og se om du prioriterer søvnen nok.
Du har også mulighed for at holde øje med din puls, da der er indbygget en pulsmåler i uret.
Uret kan ligeledes måle, hvor mange kalorier du forbruger i løbet af en dag.

Det får du:

 • Ur med skridttæller
 • Kaloriemåler
 • App
 • Søvntracker
 • Vandtæthed

Sportsbuddy Veryfit V2

sportsbuddy-veryfit-v2

Med Sportsbuddy Veryfit V2 får du ikke mindre end hele 8 indbyggede sportsprogrammer. Dermed vil du kunne lade dig inspirere og motivere af din skridttæller til at bevæge dig endnu mere i din dagligdag, end hvad du måske ellers ville have gjort det.
Udover at opmuntre til aktivitet, følger der også et mindfulness-program med. Med mindfulness kan du træne dit fokus, samtidig med at du får mulighed for at stresse af.
Af udseende ligner den meget V1-varianten.

Det får du:

 • Ur
 • Kalorietæller
 • Søvntracker
 • Mindfulness
 • App
 • Vandtæt

Veryfit Lite

Dette er et lille og let skridttæller ur til dig, der ønsker en slank og lidt mere diskret skridttæller, som samtidig har et tidsløst design samt en god holdbarhed, således at det kan holde i mange år frem.
Lite-modellen er den billigste skridttæller fra Sportsbuddy. Armbåndet kan mange af de samme ting, som de andre udgaver fra producenten. Det er primært designet, som er anderledes. 
Alle funktionerne er lette at betjene også for den helt nye bruger.

Det får du:

 • Kalorietæller
 • Ur
 • Tilhørende app
 • Smart touch display

Veryfit Kids

sportsbuddy-veryfit-kids-aktivitetsur-til-boern

Det er også sjovt for børn at undersøge, hvor mange skridt de tager i løbet af en dag. Det kan der komme mange matematisktimer til at gå med. Det er både spændende og lærerigt for børnene.
Veryfit Kids er den perfekte skridttæller til børn.
En skridttæller kan være med til at motivere dit barn til at bevæge sig endnu mere i hverdagen, end det allerede gør nu. Den kan leges ind på alle mulige måder. Dermed får dit barn både leg, bevægelse og matematik med videre blot ved hjælp at en skridttæller.

Det får du:

 • Ur
 • Tilhørende app
 • Praktisk touch display
 • Vandtæthed

Tanita PD 637 kalorie- og skridttæller

Tanita PD 637 skridttæller

Ifølge flere brugere fra forbrugsmagasinernes tests, så vurderes skridttælleren fra Tanita til at være den bedste i sin prisklasse. Den er billig i indkøb, og har en lang holdbarhed, da den er fremstillet i et slidstærkt materiale. Skridttælleren tæller både skridt og kalorier.
Udover at tælle dine skridt, kan den også hjælpe dig med at holde tempoet på en løbetur, ved at bippe rytmen til dig. Det kan pace dig til at holde tempoet og måske løbe længere end du havde planlagt.
Det er let at læse, hvad der står på skærmen, også når solen skinner.

Det får du:
– En lille og let skridttæller
– Lang holdbarhed
– Kalorie- og distancetæller
– Pacer
– Ur og stopur

Garmit Vivofit 4

Garmin vivofit 4 aktivitetsarmbånd

Garmit Vivofit 4 sidder om håndleddet som et almindeligt armbåndsur.  Urets batteri kan holde i mere end et år. Uret tåler også vand, derfor behøver du ikke at tage det af, men kan i stedet lade det sidde på dig.
Om displayet skal vise en urskive eller i stedet et digitalur, det vælger du selv.
Det er også muligt at få en illustreret udgave af vejrudsigten direkte på urets skærm. Så har du altid vejrudsigten lige ved hånden.
Vivofit 4 registrerer automatisk om du stadig et i bevægelse, eller om du er stoppet. Du slipper derfor for manuelt, at skulle stoppe op, for at taste på uret. Uret kan registrerer flere forskellige former for bevægelse. For eksempel gang, løb, svømning, cykling med flere.

Det får du:
– Et praktisk ur med skridttæller
– Aktivitetsmåler
– Mulighed for selv at tilpasse displayet
– Automatisk registrering af aktivitetstype

Garmit Vivofit 3

Garmin Vivofit 3 skridttæller

Vivofit 3 er også designet som et armbåndsur. Og som med Vivofit 4, kan det ligeledes selv registrere automatisk, hvilken aktivitet du er i gang med. Dermed slipper du for selv at skulle indtaste aktivitetsform og intensitet, som vil kunne afbryde dig i dine aktiviteter.
Hvis du for eksempel har siddet stille i længere tid, så vil uret begynde at bippe.
Uret kan samarbejde med din smartphone, hvorfra du kan se alle dine data på din smartphone.
Ved hjælp af en app, synkroniseres urets data løbende med telefonen.
Du kan selv vælge blandt flere designs, hvilken ramme, der skal være på uret. Derfor får du et personligt ur, tilpasset lige netop din smag.

Det får du:
– Et ur
– Lang batteriholdbarhed
– Aktivitetstracker
– App til smartphone

Beurer AS87 – Aktivitetstracker

Beurer AS 87 Aktivitetstracker

Med denne skridttæller får du noget af en aktivitetstracker. Du kan for eksempel forbedre din løbetræning direkte ved hjælp af dit armbånd, og tilmed til en billig pris, sammenlignet med andre.
Med dette aktivitetsarmbånd følger en praktisk app (HealthManager), som er ideel til løbeturen, da den måler meget præcist omkring distance, gennemsnitsfart, kalorieforbrug osv.
Alle dine aktivitetsdata i løbet af en dag, samles altså direkte fra dit håndled.
Du får et godt aktivitetsoverblik, uanset om du motionerer eller ej.


Det får du:
– Ur
– Aktivitetstracker
– Smart og praktisk app
– Gennemsnitshastighed
– Distancemåler

Cateye Computer Fit Walk Bike

computer cateye

Med denne skridttæller får du både en skridttæller og en cykelcomputer. Det er helt ideelt, hvis meget af din træning består i at cykle. Her får du nemlig en samlet alt-i-en løsning. Den finder automatisk ud af, hvilken aktivitet, du er i færd med, og du slipper for at skulle registrere det manuelt.
Prisen ligger i den dyrere ende, til gengæld får du et super lækkert produkt med mange funktioner, samt en stor mængde af forskellige data, som du kan bruge til at optimere din træning.

Det får du:
– Lang batteritid
– Ur
– Kalorietæller
– Mulighed for at montere den på alle cykler

Fitbit Charge 3

Skridtællerne fra Fitbit er blandt forbrugernes farvoritter. I forhold til de tidligere modeller, så er Fitbit Charge 3 vandtæt helt ned til 50 meters dybde. Det er praktisk, hvis du træner i vand.
Armbåndet registrerer også din søvn, så du nemt kan følge med i, om du får den mængde søvn, som du behøver i løbet af et døgn.
Ligeledes registrerer det automatisk, hvilken aktivitet, som du er i færd med. Alle data kan, hvis du ønsker det, synkroniseres med for eksempel din smartphone. Det giver et let og samlet overblik.

Det får du:
– Skridttæller
– Ur
– Kalorietæller
– Søvnmåler
– Tilhørende app
– Vandtæthed

Fitbit Charge 2

Fitbit Charge 2 har mange af de samme funktioner som Fitbit Charge 3, men bør ikke som 3’eren anvendes i vand.
Aktivitetsuret er meget rart at have om håndleddet.
Displayet kan indstilles efter brugerens ønsker og behov. Det er ganske nemt at tilpasse det.
Hvis du er inaktiv i længere tid, vil uret påminde dig om, at det er tid til at bevæge sig. Det betyder selvfølgelig ikke, at du straks skal bevæge dig, det er blot en påmindelse om, at nu er det længe siden sidst. Du kan i øvrigt selv indstille, hvor lang tid, der skal gå, inden du modtager en påmindelse.
Uret kan udmærket anvendes som et almindeligt digitalt armbåndsur.

Det får du:
– Skridttæller
– Pulsmåler
– Kalorietæller
– Aktivitetspåminder
– Ur
– Stopur

Polar aktivitetsmåler – Loop2

Polar Loop må klart være den flotteste af alle skridttællere. Der er virkelig kredset om designet, når dette armbånd er blevet udviklet. Samtidig er det en meget moderne skridttæller, med mange praktiske og smarte funktioner.
Denne skridttæller kan også synkronisere data med en smartphone. Du kan endda modtage notifikationer direkte på din smartphone.
Armbåndet kan, som de fleste andre fitnessarmbånd, sagtens erstatte dit normale armbåndsur, da du kan har klokken vist på armbåndets display.
Armbåndet findes både i sort og i hvidt.


Det får du:
– Ur
– Skridttæller
– Kalorietæller
– Distancemåling
– Mulighed for at vælge mellem to farver
– Mulighed for at modtage notifikationer på smartphone

Hvad er en skridttæller?

skridttæller armbånd

En skridttæller er en lille elektronisk device. Skridttælleren tæller de skridt du tager over en periode (fra du starter og stopper den, som med et stopur) typisk vil det være over en dag, at man vil måle. Når dagen er slut, kan du se på dit resultat. Ud fra det samlede antal skridt, som du har gået i løbet af dagen, kan resultatet give dig et estimat på, hvor mange kalorier, der er forbrændt i dagens løb.

Hvorfor egentlig tælle sine skridt?

Hvorfor kan det være godt at tælle sine skridt? Hvad skal det gøre godt for? Mange af os har i hverdagen stillesiddende jobs, hvor vi slet ikke får bevæget os tilstrækkelig, og da slet ikke de 10000 skridt, som det anbefales at vi skal gå dagligt. Men de antal skridt vi bevæger os i løbet af en dag, er meget sigende for vores generelle sundhed. Kroppen har nemlig brug for bevægelse hver eneste dag. Det er det, som den er skabt til.
Er man barn, så anbefales det, at man kommer helt op på 12000 skridt om dagen. Det kan lyde af meget, men mange børn overstiger faktisk de 12000 skridt dagligt, da de i deres dagligdag, ofte er langt mere aktive.

Hvilket skridttæller ur skal du vælge?

Der findes virkelig mange skridttællere på markedet efterhånden. Der findes også flere forskellige typer. Du kan få nogle, som placeres nede i skoens sål. Andre monteres på buksekanten eller lægges ned i en lomme. Meget populære er de aktivitetsure, der sidder om håndleddet, som også fungerer som et armbåndsur. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken en type samt hvilken model man skal vælge.
Til at starte med, skal du finde frem til, hvilket behov du har for skridttælleren. Ønsker du for eksempel udelukkende at holde tal på, hvor mange skridt du tager, for at finde ud af, om du får gået nok, så behøver du måske ikke at vælge de meget dyre og avancerede fitnessarmbånd, men kan i stedet nøjes med et i den billige ende af prisskalaen. Men vælg ikke et, der er så billigt, at det ikke virker optimalt.

Hvilken skridttæller er bedst?

Det kan være svært at afgøre hvilket aktivitetsur, der er det bedste på markedet. Dels fordi mange af urene kan det samme og dels fordi behovet for urets funktioner er individuelt. Og så spiller smag selvfølgelig også ind. Det er nemlig en smagssag, hvilket ur man finder pænest, hvilket styresystem man bedst synes om, samt hvilken af de tilhørende apps, som man bedst kan lide. Men det er altid muligt at se på de af urene, som er blevet testet af brugerne, og som de efterfølgende vurderer, som værende de bedste.

Apps til skridttællere

Til de fleste aktivitetsure medfølger der en app, som man kan hente ned på sin smartphone, tablet og computer. Alle data, som armbåndet opsamler synkroniseres med appen, og kan dermed ses i et større format på for eksempel computeren. Her er det muligt at se grafiske oversigter over ens aktiviteter, søvnmønster, puls og så videre. Det kan være meget motiverende at træne med en skridttæller, som kan måle ens data. Armbåndet går hurtigt hen, og bliver din sundhedsmakker, da det hjælper med at holde styr på din sundhed.
Udover at holde øje med dit aktivitetsniveau, så kan du også se kurver over dit søvnmønster, da mange af armbåndene har en funktion der gør, at de kan måle din søvn. Det er både sjovt, spændende og motiverende at følge med i sin sundhed.

Skridttællere til børn

Det kan i mange henseender være sjovt med skridttællere til børn. Børnene vil sikkert finde det spændende og motiverende, at følge med i hvor mange skridt de tager i løbet af dagen. Af de indsamlede data, kan der tegnes grafer, regnes og mange andre matematiske egenskaber kan trænes. Derudover får børnene et indblik i deres egne bevægelsesrutiner og dermed deres sundhed generelt.

Man skal dog, som den ansvarlige voksne, hele tiden passe på, at det ikke tager overhånd med målingerne. Gør det i stedet til noget, som I leger og noget som I gør sammen, når I aflæser de indsamlede data fra skridttælleren.

Hvor mange skridt skal man gå i løbet af en dag?

pulsur med skridttæller

Vores kroppe er skabt til bevægelse. Helt tilbage fra tidernes morgen, har det været nødvendigt for vores overlevelse, at vi var i stand til at bevæge os af mange årsager. Men i dag er det ikke længere nødvendigt for os at bevæge os, og mange af os har et mere eller mindre stillesiddende arbejde. Derudover er vi ofte ret mageligt indstillet, og kan nemt ende med at hænge ud foran en skærm, når vi kommer hjem fra arbejde.
Forskere har regnet på, at voksne mennesker bør bevæge sig, hvad der svarer til minimum 10000 skridt om dagen, mens det for børn er mindst 12000 skridt dagligt for vores sundheds skyld.
Der er selvfølgelig stor forskel på hvert menneskes aktivitetsbehov. Og antallet af skrift er antaget ud fra en gennemsnitlig betragtning. For at få bevæget sig nok, kan det være praktisk at have et konkret tal at gå efter og helt lavpraktisk at tælle hvert et skridt. 

Marina fra DRs brevkasse giver også gode tips til at vælge den rette i denne artikel.

Få en gratis skridttæller

Det er muligt at få skridttællere gratis. Det kan man for eksempel af og til få med som en velkomstpakke, når man tegner abonnement på magasiner eller andet. Man kan selvfølgelig også være heldig at vinde en eller at arve en, når en ven køber sig en ny.
Du har også mulighed for at hente en af de mange gratis skridttæller-apps til din smartphone. De tæller dine skridt, mens du bærer din telefon på dig og gerne i din lomme. De er ikke nær så præcise, men de kan være okay blot som en indikation.

Skridttæller til iPhone

Alle apps til diverse aktivitetsure kan også anvendes på en iPhone. Apple har naturligvis også udviklet en serie af aktivitetsure, som har deres egne apps tilknyttet, som virker bedst fra en iPhone, iPad eller en Mac. Funktionerne på Apples aktivitetsure er meget lig de andre aktivitetsure. Designet er stilrent og tidsløst, som vi kender det fra Apples andre produkter.

Et dagligt pulsur

Er du typen, som træner meget, og som nyder at måle din træning med det formål at forbedre dine resultater, så har du sikkert allerede et pulsur i forvejen. Med et pulsur kan du nemlig få et godt overblik over din kondition. I de fleste aktivitetsure, er der også en pulsmåler i. På håndleddet sidder det nemlig således, at de samtidigt godt kan måle vores puls. Ønsker du en endnu mere præcis måling af din puls, så kan du montere et bånd om din brystkasse også. Her måles pulsen nemlig kraftigt.

Hav din skridttæller i lommen

Tidligere var skridttællere primært noget, som man havde i lommen, eller hægtet fast i buksekantet. Derfra talte den skridt ud fra de rystelser, som den kunne registrere. Derfor skulle man gå forholdsfisk taktfast, da den ikke kunne mærke slentren eller anden langsom gang. Desuden talte den kun hvert andet skridt. Hvis den lå i lommen på højre side af bukserne, så mærkede den kun de skridt, der blev taget af det højre ben.
I dag er de langt bedre udviklet, og kan nu måle og registrere skridt fra begge ben. Hvis du ikke ønsker meget andet end et devise, som kan tælle dine skridt, så er lommetælleren ganske god til formålet.
Har du en skridttæller liggende i lommen, så husk på at tjekke dine bukselommer en ekstra gang, inden du lægger dem ind i vaskemaskinen. Den klarer nemlig næppe en maskinvask.

Aktivitetsur – en skridttæller i et armbånd

Du har helt sikkert set et af de smarte og moderne aktivitetsbilleder blandt dine venner kollegaer og andre. De er nemlig meget populære. Dette er de blevet på grund af deres mange funktioner. Det er blevet ret almindeligt at gå op i sin egen sundhed. Det er langt lettere at holde styr på, hvis du har et af de smarte aktivitetsarmbånd, da den registrerer mange sundhedsdata om din hverdag, alene ved at sidde på håndledes og agere armbåndsur, så længe du ikke beder den om at vise andet på displayet.

Skridttællere fra populære mærker

De fleste af de store teknologimærker har selvfølgelig også designet serier af aktivitetsure med tilhørende apps og en lang række af funktioner. Det er blandt andet Garmin, som efterhånden har et større udvalg af ure at vælge mellem. Apple er også kommet med en lille serie af ure. Af andre mærker kan nævnes Polar, Select, Huawei med flere.
Der udvikles fortsat nye aktivitetsure. Ligesom med mobiltelefonerne, så følger de den teknologiske udvikling, og hver gang noget nyt og smart er muligt, så fremstilles der en ny, som er lige nummeret bedre end den forrige udgave.

Find dit nye skridttæller ur på tilbud

Da markedet af skridttællere er stort, så er det altid muligt at finde en, som er på tilbud, og som dermed kan købes billigt. Med mindre man venter på, at en helt bestemt model kommer på tilbud, så vil det ofte være muligt at finde minimum en skridttæller, som er på tilbud, når man møder op i forretningen eller når man søger hos en større forhandler på nettet. Mange af skridttællernes funktioner er meget lig hinanden, derfor handler det også meget om smag, når man skal vælge sin skridttæller.

Bliv motiveret med en skridttæller

Det kan være ret motiverende at bære en skridttæller. Også når det handler om de lidt mere kedelige gøremål i dagligdagen såsom rengøring, indkøb, hundeluftning i dårligt vejr og så videre. Så er det lettere at svinge sig selv op, hvis der tikker lidt skridt ind på kontoen i mens.
Kan du se på sin skridttæller, at du har gået meget lidt en dag, kan den motivere dig til at tage en god gåtur efter endt arbejdsdag, inden du ender foran fjernsynet.
Udelukkende via et tal, bliver du motiveret til mere bevægelse i dagligdagen, og dermed også en sundere livsstil.

Gåture har mange fordele

Der er mange fordele ved at gå gode lange ture. Udover at du får rørt dig, er aktiv og andet der fremmer dit fysiske velvære, så er det også sundt på det mentale plan. Gåture kan for eksempel afhjælpe og reducere stress, da tankerne kan falde på plads og pulsen holdes jævn og rolig. Det er meget meditativt at gå.
Det er ligeledes oplagt at gå en god tur sammen med en anden. Walk and talk er hyggeligt og giver mere ro i hovedet.
De lange ture er gode for både krop og sjæl.

Få en bedre søvn

Når man har bevæget sig tilstrækkeligt i løbet af en dag, og gerne ude i naturen, så vil man opleve at være træt i hele kroppen på en helt anden måde, end de stillesiddende indendørs dage. Man kan være nok så træt i hovedet efter en arbejdsdag på et kontor, men når du har været fysisk aktiv, så er det hele kroppen, der er klar ti at gå omkuld, når du går i seng. Man sover meget bedre, når hele kroppen har været i brug.

Tag din skridttæller med på ferie

En anden sjov måde at bruge sin skridttæller på er at tage den med på ferie. Det er skægt at se, hvor mange skridt man får gået på sin ferie. Det er uanset om du vælger at tage på en decideret vandreferie, eller om det er en storbyferie med en masse shopping på programmet. Er det i stedet en ren daseferie, som primært spæderes liggende på langt, så kan det måske være mere eller mindre lige meget at tælle sine skridt.
Når du kommer hjem efter en endt ferie, så kan du aflæse dine data, og så hvor aktiv din ferie har været.