xyz122.jpg

Cardio træning er en god måde at forbedre sin sundhed på. Med cardio træning forbedres konditionen, og dette har kroppen gavn af. Din krops overordnede sundhed bliver bedre, når konditionen trænes.

Cardio træning kan foregå på mange forskellige måder, der både kan gøres derhjemme og i et fitnesscenter. Derfor er konditionen noget vi alle kan træne med den rette viden.

Træn dit hjerte

Cardio træning er træning af hjertet. Ordet cardio kommer af det græske ord ‘kardio’, som betyder ‘vedrørende hjertet’. Cardio træning forbedrer konditionen, da hjertet kort sagt bliver stærkere.

Da cardio træning handler om at træne hjertet, handler det om at få hjertet til at slå hurtigt. Hjertet skal gerne arbejde hårdt, da det er sådan, det bliver stærkere. Hjertet er en muskel, så det skal trænes ligesom alle andre muskler i kroppen.

Der findes en lang række fordele ved konditionstræning. Hjertet bliver eksempelvis mere effektivt og kan pumpe mere blod ud i kroppen ad gangen. Dette gør, at man kan præstere bedre under meget fysisk aktivitet.

Træningsformer der øger din kondition

Mange forbinder konditionstræning med lange løbeture og cykelture. Det er såmænd også gode måder at træne sin kondition på. Det er dog slet ikke de eneste måder, hvorpå man kan træne din kondition.

Når man leder efter øvelser og aktiviteter, der kan øge konditionen, kan man kigge mod eksempelvis løb, cykling og brug af sjippetov. Disse former for cardio træning, kan man lave derhjemme og ude i naturen. I fitnesscentre er der også mange maskiner, som kan bruges. Romaskiner og crosstrainere er blot to eksempler.

Konditionen kan også øges ved at lave dance fitness eller HIIT træning. Der er mange måder at øge konditionen på, så de fleste kan finde noget, de kan lide.

Hold konditionen ved lige

Det kræver vedligeholdelse at beholde en god kondition. Det er vigtigt at huske på, at hjertet er en muskel på samme måde, som en muskel, der sidder i vores arm. Hvis man har lavet armbøjninger hver aften i en længere periode, vil man have trænet sine muskler op. Holder man op med at tage armbøjninger eller lave anden armtræning, vil det efter noget tid uden træning højst sandsynligt være meget hårdere at tage armbøjninger igen.

Konditionen bør holdes ved lige på samme måde. Dette gøres ved regelmæssigt at sørge for at udfordre sin kondition med cardio træning. Det kan være forskellige typer cardio træning eller den samme slags. Det vigtigste er, at hjertet bliver udfordret og trænet.