xyz122.jpg

Dette indhold er sponsoreret

 

Hvis du i din hverdag er aktiv og træner, uanset om det er derhjemme, i træningscenteret eller i naturen, har du sikkert hørt snak om sammenhængen mellem træning, supplementer og diverse kosttilskud. Supplementer som kasein kan gøre underværker for dig, din trænings og dine resultater, men det kan være en smule uoverskueligt at finde hoved og hale i hvad du har brug for og hvad de mange forskellige typer supplementer egentlig gør. Læs videre for at få en kort guide din supplementer og hvad du skal være opmærksom på når du tager dem. 

Hvad har din krop brug for

Når du leder efter det helt rigtige supplement er det vigtigt at du først finde ud af hvad din krop har brug for. Hvis du træner tungt og ofte er det for eksempel en god ide at fokusere på ekstra kasein protein, kreatin eller gavnlige olier som fiskeolie. Uanset hvor meget du træner vil din krop dog næsten altid have godt af en smule ekstra energi, så du lettere kan restituere efter din træning. En god måde at opnå dette på er ved at tage et supplement som kasein pulver. Kasein er hvad man kalder et langsomt optageligt protein, da det tager længere tid før det bliver optaget i kroppen end normale eller hurtige proteiner. Specielt i forbindelse med træning kan dette dog være en fordel da det gør, at aminosyrer fra proteinet bliver frigivet i kroppen over en længere og mere stabil periode. Se på det som en måde at fodre dine muskler og din krop på, så du lettere kan restituere og gøre noget godt for din krop i en længere periode efter dit træningspas, hvor din krop netop kan drage godt af de ekstra langsomt frigivet proteiner. 

Tænk over dine mål med protein

Ligesom det er vigtigt at være opmærksom på din krop og hvor meget protein den har brug for burde du også tænker over dine mål. Hvilke supplementer og proteintilskud du tager afhænger nemlig også af, hvad dine mål er i forhold til træning, muskelopbygning og livsstil. Hvis du for eksempel vil opbygge muskelmasse og se resultater hurtigt er protein noget af det bedste du kan tage, sammen med rigeligt af kulhydrater og kasein, da disse hjælper muskelfibrene med at gendannes sig selv og gør din krop klar til det næste træningspas hurtigere. Her er casein også et rigtig godt supplement at tage. Hvis du derimod blot vil stramme op og forbedre dit generelle fitness niveau, men ikke er ude efter at opbygge masse, kan du fokusere mere på multivitaminer og mineraler der booster dit immunsystem og dit generelle helbred og gør, at dit energiniveau og dit immunforsvar er stabilt både før og efter træning. 

 

Vær opmærksom på din kost 

Til slut er det vigtigt at nævne at supplementer og kosttilskud på ingen måde burde stå i stedet for en sund og varieret kost. Supplementer fungerer netop som et ekstra boost ud over din normale kost, og det er derfor vigtigt at spise en varieret kost der dækker dine behov i sig selv. Protein findes for eksempel i et hav af madvarer som bælfrugter, grøntsager, æg og kød, og kulhydrater og fibre kan du få gennem både grøntsager, pasta og brød. Vær derfor ekstra opmærksom på at de supplementer du tager ikke kommer til at stå i stedet for sunde kostvaner, og at du ikke bruger dem som et erstatnings måltid eller lader dem opfylde dine ernæringsbehov.