xyz122.jpg

Er du gået helt efterårsdød i træningen, og har du svært ved at komme afsted til træningscenteret? Enten har du for travlt, og det ligger for langt væk, eller måske orker du ikke at skulle ud i kulden for at komme frem og tilbage. Så kan det være, at du skal anskaffe dig en træningsmaskine og flytte træningscenteret hjem i stuen. I denne artikel er samlet en række gode råd til, hvordan du vælger den rigtige træningsmaskine, og hvordan du finder den til den bedste pris.

Pris og kvalitet

Der findes rigtig mange forskellige mærker af træningsmaskiner, og prisen på dem er ofte meget forskellig. Oftest er en højere pris ensbetydende med, at kvaliteten er høj. Derfor bør du ikke gå efter den billigste model for at spare penge. Gør du det, ender du bare med en dårlig maskine, der enten går i stykker efter alt for kort tid, eller måske endda ligefrem er skadelig for din krop og træningen. Brug god tid på at undersøge de forskellige mærker, læs anmeldelser og se hvilke, der er bedst i test. På den måde kan du sikre dig, at du ender med at vælge den helt rigtige maskine. Kvaliteten, og dermed prisen, afhænger selvfølgelig også af hvor øvet du er, og hvor meget du har tænkt dig at bruge din træningsmaskine. Har du planer om at bruge den dagligt, skal den også gerne være i højeste kvalitet. Men skal du kun bruge den en gang imellem, kan det være, at du kan nøjes med en af de billigere modeller.

Køb på udsalg

Det kan gå hen og blive en dyr affære at anskaffe sig en træningsmaskine til hjemmet. Derfor anbefales det, at du køber maskinen, når den alligevel er på udsalg. Du kan fx vente til Black Friday eller sørge for at holde øje med de hjemmesider, der forhandler maskinerne, og så først slå til når tilbuddet melder sig. Lad dog være med at vente alt for længe. Du vil gerne i gang med træningen så hurtigt som muligt, så det kan være en større fordel at slå til, når der er 20 %, frem for at vente til rabatten måske stiger. Ventetiden er nemlig også penge værd og det kan derfor betale sig at komme i gang, mens man stadig er oplagt og tændt på ideen.

Hvad er det, der skal trænes?

Hvis du ikke helt ved hvilken slags træningsmaskine, du bør anskaffe, så start med at overveje, hvad det er du gerne vil træne. Vil du gerne have en maskine, der kan hjælpe dig med at få en bedre kondition, eller leder du i stedet efter en, der er særligt god for muskler og led? Det kan også være, at du leder efter en træningsmaskine, der er særligt god som opvarmningsmaskine inden styrketræningen eller yogaen. I alle tre tilfælde vil en crosstrainer være et glimrende valg. Den er god for leddene, og den sætter skub i forbrændingen og aktiverer næsten hele kroppen på én gang. En romaskine kan også være en god mulighed for dig. Fordelen ved den er, at der findes modeller, som nemt kan slås sammen, så den ikke fylder helt så meget i din stue. Du kan også overveje en motionscykel, der især udmærker sig ved, at man nemt kan se fjernsyn, mens man træner og dermed gøre det hele lidt sjovere.