xyz122.jpg

Skiferie er helt sikkert en ting, som rigtig mange danskere husker fra deres barndom. Men der findes også en hel del, som netop aldrig har været afsted på skiferie før, hvormed det pludseligt kan føles enormt overvældende, hvis man bliver inviteret med på en.

For hvad skal man lige bruge til en skiferie? Og hvordan skal man egentlig bære sig ad? Hvis du sidder i denne situation, og dermed har en række spørgsmål til hele fænomenet med at tage på skiferie, så læs endeligt med herunder.

Husk skibrillerne og alt det andet grej

En af de ting, som man skal være forberedt på med en skiferie, er, at det kræver en hel del grej. Et eksempel på et enormt vigtigt stykke grej er for eksempel skibriller, som du netop har på, når du er ude at stå på ski. Skibriller beskytter dig ikke kun mod kulden, men de gør det også nemmere for dig at se ujævnheder i sneen, hvormed de er helt essentielle.

skitur

Det er dog ikke kun skibriller, som er vigtige at have i kufferten; skiundertøj, skibukser- og jakke, gode støvler, hue, vanter og et tørklæde er andre eksempler på ting, som er vigtige. Du behøver du ikke lede længe efter dette grej, da du kan finde det på aktivvinter.dk.

Vær forberedt på, at det kan være hårdt

At stå på ski er en form for sport, hvormed du altså skal være forberedt på, at det kan være ret hårdt for kroppen – specielt når du aldrig har prøvet det før. Her har du nemlig en tendens til at spænde unødvendigt meget i kroppen for at holde balancen.

Derfor kan det være en god ide lige at køre et par gode workouts derhjemme, førend du tager afsted på skiferie. Fokuser især på at træne dine ben og baller, sådan at de er stærke og klar til at holde balancen.

Det handler også om hyggen

Selvom skiferie er en aktiv ferie, så handler det i høj grad også om hyggen ligesom med alle andre ferier. Sørg derfor for at stoppe og besøge de hyggelige restauranter og cafeer på skiruterne, såvel som at have en masse sjove spil og andet underholdning med, når I skal hygge i hytten om aftenen.

Her kan et ekstra tip være at tage lidt massageolie med, sådan at I eventuelt kan massere hinandens ømme muskler, så I alle kan være klar til løjperne dagen efter igen.