Recovery boots – guide og anmeldelser af de 6 bedste kompressionsbukser på markedet

På grund af den store interesse for recovery boots, har vi kigget på nogle af de mest populære varianter på markedet i dag.

Til udarbejdelsen af denne oversigt har vi således skævet til tests og anmeldelser af disse for at kunne give dig et fornuftigt overblik over dine valgmuligheder. Samtidig kan du læse meget mere om, hvad recovery boots kan gøre for dig, og hvordan du finder netop den model, som passer til din livsstil.

Læs med her og bliv klogere, inden du køber.

Test af recovery boots

Vi har kigget på mange forskellige recover boots på det danske marked og herunder finder du dem, som vi har udvalgt som gode køb til forskellige behov.

Optima Sport Recovery Boots Basis K4 – til dig, der blot ønsker drænage

Optima Sport Recovery Boots Basis K 4 kamre

Om “Optima Sport Recovery Boots Basis K4”

Danske Optima Sport leverer recovery boots af høj kvalitet med øje for dine behov som sportsudøver. Deres basismodel giver god værdi for pengene, og der er i høj grad tale om et kvalitetsprodukt med gennemtænkte funktioner. Basismodellen har fire kamre, som kan slås til og fra efter behov. Der medfølger fjernbetjening og selve maskinen er udført med tegn og billeder, så den er intuitiv og nem at håndtere.

Basismodellen har primært til formål at yde lymfedrænage. Presset der lægges omkring dine ben er behageligt, og du kan nemt slappe af med en film eller bog samtidig. Disse støvler vil være et godt valg til dig, der udelukkende søger recovery boots for muligheden for drænage. Det betyder samtidig også, at hvis du ønsker recovery boots med flere forskellige programmer (og mulighed for massage), bør du formentlig ikke vælge denne model. Her kan nogle af de mere avancerede pro-modeller anbefales i stedet for. Der medfølger praktisk transporttaske. Ved Optima Sport får du generelt en stor ekspertviden og du er sikret produkter i højeste kvalitet.

Derfor bør du overveje disse recovery boots:

 • God værdi for pengene
 • Primært designet til drænage
 • Fire kamre
 • Fjernbetjening og transporttaske medfølger

  Optima Sport Recovery Boots Ultima K8 – mindre kamre for mere dybdegående massage

  Optima Sport Recovery Boots Ultima K8

  Om “Optima Sport Recovery Boots Ultima K8”

  Hvis kun det bedste er godt nok, så bør du i stedet overveje Optima Sport Recovery Boots Ultima K8. Disse har til formål at sikre dig hurtig restitution mellem dine træningssessioner, så du slipper af med de tunge ben og kan komme tilbage til sporten med fornyet energi. Samtidig kan disse støvler forebygge eller forkorte skadeperioder.

  Der er hele otte kamre i disse recovery boots, og de kan selvfølgelig aktiveres eller deaktiveres efter behov, hvilket giver mulighed for en fokuseret indsats. Modsat mange andre modeller, så er disse designet med mindre kamre, hvilket kan give dig en mere dybdegående massage.

  Støvlerne fremstår i en flot og gennemført sort finish. Ved køb af disse recovery boots får du også en smart transporttaske, en fjernbetjening og selvfølgelig selve maskinen, støvlerne skal kobles til.

  Derfor bør du overveje disse recovery boots:

  • Hele otte kamre
  • Kamrene er mindre, hvilket giver dybere massage
  • Flot sort finish
  • Transporttaske og fjernbetjening medfølger

  Optima Sport Recovery Boots Pro K6 – den flotte mellemklassemodel

  Optima Sport Recovery Boots Pro K6

   

   

   

   

   

  Anmeldelser

  Disse støvler har fået flotte anmeldelser af forbrugerne. Faktisk er der kvitteret med næsten 5 ud af 5 stjerner på tværs af over mange anmeldelser. En bruger udtaler bl.a. “Disse pants er fantastiske at bruge. Har virkelig hjulpet på mine kramper og urolige ben og de er utrolige behagelige at bruge. Smart funktion med at vælge kamre fra/til.”

  Om “Optima Sport Recovery Boots Pro K6”

  Ønsker du en lidt mere avanceret model, så kan Optima Sport hjælpe dig igen. Deres Optima Sport Recovery Boots Pro K6 er nemlig lidt mere avanceret og lidt mere lækker, og her får du seks kamre, som du kan tilpasse efter behov. Det betyder større fleksibilitet og flere valgmuligheder, så du nemt kan skræddersy netop den session, du ønsker. Dertil får du også Optiflow med i købet her.

  Den er designet med henblik på både drænage og massage. Den har et kammer til foden, to kamre omkring læggen og hele tre kamre omkring lårene, hvilket giver dig mulighed for at fokusere lige præcis på det område af muskelgrupperne, som trænger til omsorg og pleje.

  Presset fra støvlerne øger blodgennemstrømningen, hvilket tilfører ilt og næringsstoffer til musklerne, så du opnår hurtigere restitution.

  Som altid fremstår recovery boots fra Optima Sport i en lækker og moderne sort finish, og der medfølger både fjernbetjening, transporttaske og den intuitive maskine, som er let at betjene. Denne model vil være et godt valg til dig, som måske allerede har lidt erfaring med recovery boots, og ved at du udover drænage også gerne vil have mulighed for massage.

  Derfor bør du overveje disse recovery boots:

  • En ideel mellemklassemodel
  • Seks kamre
  • Mulighed for både massage og drænage
  • Fjernbetjening og transporttaske medfølger ved køb

  Reecover Recovery Boots – skræddersy oplevelsen med trykstyring

  Reecover Recovery Boots

  Anmeldelser

  Andre forbrugeres oplevelse af et produkt er som hovedregel en god ting at holde øje med, og der er kun én ting at sige om disse recovery boots i den forbindelse: Forbrugerne er absolut vilde med dem. De mange femstjernede anmeldelser nævner blandt andet, at netop disse støvler utroligt god kraft, dræner optimalt og sikrer høj grad af restitution.

  Om “Reecover Recovery Boots”

  Hvis du ønsker at forkæle din krop med et par virkelig lækre recovery boots, så kunne disse fra Reecover være et godt bud.

  Disse recovery boots har seks kamre, som kan tændes og slukkes efter behov, så du får fokus på netop de områder, som har brug for det, og samtidig kan skåne områder med skader eller sår. Som noget ganske unikt har disse støvler også trykstyring i maskinen, så du helt selv kan bestemme niveauet for det tryk, der skal placeres på dine ben. Du kan vælge frit mellem 30 til 250 mmHg.

  Reecover Recovery Boots har hele seks programmer, som blandt andet kan tilbyde dig massage, drænage af lymfer, restitution, og en kombination af disse programmer. Du indstiller nemt dine recovery boots på den medfølgende maskine, som har let aflæselige knapper med billeder, der indikerer de forskellige funktioner.

  Derfor bør du overveje disse recovery boots:

  • Eksklusive støvler i sort finish
  • Seks kamre
  • Seks programmer (herunder drænage og restitution)
  • Trykstyring (30 til 250 mmHg)
  • Flotte brugeranmeldelser

   Reecover Elite Boots – til dig, der er ambitiøs med din sport

   Reecover Elite Boots

   Om “Reecover Elite Boots”
    En premium model – så enkelt kan det siges, når snakken falder på Reecover Elite Boots med 8 kamre. De henvender sig primært til elitesportsudøvere, fysioterapeuter eller den noget ambitiøse motionist, der vil have en sublim og meget præcis dækningsgrad via de 8 kamre – kombinationen recovery boots 8 kamre er det bedste, du kan få inden for området.

    Reecover Elite Boots har de 4 programmer massage, lymfedrænage, restitution ben og full squeeze – det er derfor også en model, der passer til en lang række anvendelsesområder, bl.a. ved dårlig blodomløb i benene. Resultatet bliver færre hævelser, en bedre blodcirkulation samt en bedre restitution. Ifølge producenten svarer blot 30 minutters behandling med Reecover Elite Boots til 48 timers restitution, alt afhængigt af de fysiske forudsætninger. Tallet bygger på recovery boots test.

    Produktet er desuden CE- og RoHS-certificeret og kræver derfor ingen tekniske forudsætninger – alle kan således bruge Reecover Elite Boots.

   Reecover Elite hører til i det dyrere prissegment, hvilket naturligvis kan være et minus for enkelte brugere, men de har imidlertid også nogle særlige features i forhold til andre konkurrerende produkter. Du kan bl.a. bruge dine recovery boots, mens de bliver opladet, ligesom de er nogle af de eneste på markedet med trykstyring, hvilket bidrager til en optimal behandling – hvad enten du vil bruge alle 8 kamre eller kun enkelte af dem. Trykket kan indstilles i intervallet 30-260 mm Hg over et tidsspænd på 1-90 minutter.

   Derfor bør du overveje disse recovery boots:

   • Et af de absolut bedste valg af kompressionstøj til elitesportsudøvere
   • 8 kamre – kan tændes og slukkes uafhængigt af hinanden
   • 4 programmer til massage, lymfedrænage, restitution ben og full squeeze
   • Med trykstyring – en unik feature for Reecover-modellerne

   Recovery Boots m/6 Kamre Batteri/Trådløs/Ben – smart batteridreven model

   recovery m8 Recovery Boots m/6 Kamre

    

   Om “Recovery Boots m/6 kamre Batteri/Trådløs/Ben”
    Recovery Boots m/6 kamre er hentet fra danske Recovery M8, hvis produkter er blevet populære hos elitesportsudøvere. Recovery Boots m/6 kamre er da også et produkt, der især vil være nyttigt til topatleter, herunder langdistanceløbere og svømmere, og den ambitiøse motionist, der vil tage restitutionsfasen til et nyt og langt mere effektivt niveau.

   Med recovery boots – som er alternativet til de længere vacuum bukser, restitutionsbukser eller massagebukser – får du en effektiv behandling af alt fra lymfeødemer til dårlig blodomløb i benene. Recovery M8’s model har i alt 6 programmer, hvor alle de 6 kamre kan aktiveres samtidigt eller ét ad gangen. Du kan justere trykket fra 30~240 mm Hg fordelt over 16 trin.

    Én af de store fordele ved Recovery Boots m/6 kamre fra Recovery M8 er, at de er batteridrevne og har en batteritid på 1-2 timer. Du har derfor mulighed for at tage dine recovery boots med til stævner og lignende. Det giver dig ganske enkelt en større grad af fleksibilitet.

   Recovery Boots er et godt valg til den mere professionelle brug og er derfor heller ikke de allerbilligste på markedet. Samtidig skal du også være OBS, at de med en størrelse på 110 cm passer til brugere, der måler 160-180 cm. Det vil være to af de ting, der kan tælle som mindre minusser i den samlede bedømmelse.

   Derfor bør du overveje disse recovery boots:

   • 6 programmer, der aktiverer de 6 kamre på forskellig vis
   • Velegnet til professionel brug
   • Batteridreven model – batteritid på 1-2 timer
   • Godt valg til behandling af f.eks. lymfeødemer

   Hvad er recovery boots?

   Recovery boots er stadig et ganske nyt fænomen inden for sport og træning, og derfor er det også naturligt at stille spørgsmål til, hvad de egentlig er. Kort sagt er det en form for kompressionsbukser eller -støvler, som du kan tage på efter endt hård træning. Recovery boots bruger teknikker fra kompressionsterapi for at sikre hurtigere restitution mellem hårde træningspas.

   lymfedrænage maskine

   Hvad gør recovery boots?

   For at forstå hvad recovery boots gør, skal du vide lidt om, hvordan de er lavet. De består af forskellige kamre, som kan trække sig sammen, så der opstår et tryk omkring benet. Når du tager recovery boots på og indstiller din maskine, så øges trykket rundt om benet, hvilket netop er konceptet bag kompressionsterapi.

   Kompressionsterapi kan bruges til at afhjælpe flere forskellige slags ubehag i kroppen, herunder lymfødem, gigt, kramper, ømme muskler, væskeophobning, dårlig blodcirkulation og uro i benene.

   Når du træner hårdt, ødelægges dele af muskelvævet gennem mikroskopiske revner, hvilket forårsager ømhed. Samtidig ophobes væsker omkring musklerne, som er fyldt med affaldsstoffer. Kroppen reparerer selv vævet og fjerner disse affaldsstoffer og overskydende væske fra området, men det kan tage tid, og derfor er restitution mellem træningssessioner så vigtige. Særligt hvis du træner en meget hård og krævende sport, hvor krop og muskler er under pres i længere tid (for eksempel nogle typer crossfit, maraton, triatlon, cykelløb og så videre). Her kan særligt ømhed og væske i benene være et problem, hvorfor der netop er opstået et marked for kompression til disse muskelgrupper.

   Teknologien bag recovery boots har således til formål at øge hastigheden på restitutionen gennem kompression. Når trykket består over længere tid, tvinger det nemlig væske væk fra benene. Trykket lader i virkeligheden de lymfatiske og kardiovaskulære systemer fremskynde fjernelsen af metabolisk affald, hvilket er beregnet til at fremskynde gendannelse og filtrere mælkesyren ud af systemet.

   Lær mere om videnskaben bag recover boots fra Optima Sport i deres gode artikel her.

   Hvordan bruger man recovery boots?

   Det er heldigvis ganske nemt at bruge recovery boots. I virkeligheden er de udformet som en slags restitutions bukser med to separate bukseben, og du skal blot tage en på hvert ben og lukke dem (de fleste har i dag lynlås). Herefter forbindes bukserne til kompressionsmaskinen via en ledning, og det ønskede program indstilles.

   For eksempel kan du vælge almindelige drænage, massage eller et kombinationsprogram. Du kan også vælge, om alle kamre skal aktiveres eller kun nogle af dem. Dette afhænger af, om du har skader, som du gerne vil skåne eller blot ønsker at fokusere på en enkelt muskelgruppe. Nogle recovery boots har trykstyring, mens andre har forskellige typer af massageprogrammer. Samtidig vil nogle give dig mulighed for at indstille tiden, mens andre har tidsindstillede programmer.

   Behandlingen er hverken smertefuld eller ubehagelig, og du kan nemt slappe af, se en serie eller læse, mens du restituerer. Du skal således ikke have ondt, når du bruger disse støvler, og hvis det begynder at være smertefuldt, bør du stoppe behandlingen.

   iFORM har også skrevet et godt indlæg om restituering, hvis du vil have mere viden og gode råd – læs artiklen her.

   Derfor skal du bruge recovery boots

   Recovery boots har kort sagt til formål at give dig hurtig og effektiv restitution. De gør dig i stand til hurtigere at vende tilbage til din sport, men kan samtidig anvendes som en behagelig selvforkælelse efter hård træning. Flere topatleter synes nemlig, at denne form for restitution er decideret rart og afslappende.

   Recovery boots passer ikke til alle, og de er primært relevant at overveje for dig, som træner hårdt enten til hverdag eller jævnligt. Du skal bruge dem, hvis du ofte har problemer med meget tunge og væskefyldte ben efter træning, eller hvis du er generet af at skulle restituere i mange dage mellem dine træningspas.

   Hvis du er på udkig efter lidt selvforkælelse bør du også bruge recovery boots med massage. De kan nemlig afhjælpe muskelømhed. Selvom de sjældent fjerner muskelømhederne helt, kan de gøre en stor forskel i den rigtige retning. Det kan være en stor fordel for dig, som ofte døjer med doms (delayed onset muscle soreness) efter træning.

   Hvilken størrelse skal jeg bruge?

   Når du skal finde recovery boots, skal du som tommelfingerregel vælge størrelse ud fra din højde. Mere konkret skal du vælge størrelse ud fra længden på dine ben. Der findes som udgangspunkt tre forskellige størrelser: standard, lang og ekstra lang.

   • Standard recovery boots passer til personer, der måler mellem 160 og 175 cm i højden. Det svarer typisk til en benlængde på 50 til 70 cm.
   • Lange recovery boots passer som udgangspunkt til personer, der måler mellem 175 og 185 cm i højden. Det svarer nogenlunde til en benlængde på mellem 75 og 85 cm.
   • Ekstra lange recovery boots passer som hovedregel til personer, der måler mellem 185 og 200 cm i højden. Det svarer ofte til en benlængde på mellem 90 og 110 cm.

   Hvis du har mulighed for det, bør du altid måle din benlængde for at finde den rigtige størrelse. Her bør du måle fra anklen (toppen af foden) til dit skridt. Ligger du mellem to størrelser, kan det anbefales at vælge størrelsen over.

    

   Video: få hjælp til valg af recover boots af OptimaSport

   Hvornår skal jeg bruge recovery boots?

   Kort sagt skal du anvende recovery boots, når du har brug for det. De er beregnet til brug efter træning, når du oplever tunge ben, der er ømme og væskefyldte. Du bør derfor ikke nødvendigvis bruge dem lige efter træning, men kan vente og se, om restitution bliver en udfordring for dig. Du bør også kun anvende dem, når du har haft en virkelig hård og krævende træning. For eksempel kan det være en glimrende måde at opnå hurtigere restitution efter cykling. De kan også anvendes efter du har løbetrænet hårdt, eller hvis du for eksempel surfer eller dyrker forhindringsløb.

   Teknologien bag disse kompressionsbukser kan give dig, hvad der svarer til omkring 24-48 timers restitution gennem en halv times behandling. Det er derfor heller ikke meningen, at du skal bruge dem i flere timer ad gangen.

   Den anbefalede brug før og efter træning samt ved genoptræning

   Den anbefalede brug af recover boots efter træning kunne passende være ca. 30 minutters kompression efterfulgt af et kortere massageprogram, alt efter hvor en intens behandling du har behov for.

   Lige før træning skal du afgøre med dig selv, hvad der gør sig bedst for kroppen. Langt de fleste brugere vælger at bruge deres recovery boots på et kortere program, eksempelvis et massageprogram, for at varme kroppen op og gør den klar til den fysiske udfoldelse.

   Ved genoptræning skal du være mere påpasselig med, hvordan du anvender dine recovery boots. Du bør altid tage din læge/sundhedsfaglige behandler med på råd, så I sammen kan afgøre, hvad der passer bedst ind i genoptræningsprogrammet. Er du nyopereret, skal du eventuelt gerne kunne deaktivere ét eller flere kamre eller alternativt benytte et lavere tryk, så støvlerne ikke presser unødigt hårdt på området.

   Hvad er behandlingstiden med recover boots?

   Det er næsten umuligt at fastsætte en bestemt behandlingstid på forhånd – det vil nærmere blive en vejledning, for graden af kompression kommer helt og holdent an på flere faktorer. Hvor intenst har du trænet, og i hvor god form er du (hvor meget er benene syret til)? Hvilken type behandling søger du – massage, lymfedrænage eller ren og skær restitution?

   De forskellige recovery boots kommer med forudindstillede programmer og anbefalinger fra producenten, som kan hjælpe dig med at sammensætte et passende program, alt efter dine behov. Du skal dog altid lytte til din krop og mærke efter – du må ikke føle et større ubehag under brug, så ofte skal du forsøge at prøve dig lidt frem og lade kroppen vænne sig til kompressionen.

   Som udgangspunkt vil den maksimale brugstid være 90 minutter for langt de fleste recovery boots. Det er en behandlingstid, der egner sig bedst til dig, der ønsker den mere intense grad af kompression. Ofte bliver det understreget af producenterne, at ”blot” 30 minutters kompression svarer til 48 timers restitution, mens massageprogrammer kræver eksempelvis omkring 15 minutter. Du kan dog sagtens nøjes med at bruge dine recovery boots i et par minutter, hvis du blot ønsker en lettere behandling.

   Recovery boots kamre

   Et andet vigtigt spørgsmål, når du skal vælge recovery boots er, hvor mange kamre du gerne vil have. Forskellige modeller har forskellige antal kamre. De fleste recovery boots har enten fire, seks eller otte kamre. Hvert kammer har mulighed for at yde et tryk på dit ben, og hvert kammer kan aktiveres eller deaktiveres efter behov. Derfor skal du overveje, hvilken grad af fleksibilitet du gerne vil have. Jo flere kamre dine recovery boots har, desto mere kan du finjustere din behandling ned til de enkelte muskler.

   Forskellen på hhv. 4, 6 og 8 kamre

   Lad os dykke lidt mere ned i, hvad der er den reelle forskel på 4, 6 og 8 kamre, når det kommer til recovery boots.

   Kompressionsstøvlerne fordeler trykluften via såkaldte kamre. Antallet af kamre handler derfor i bund og grund om, hvor effektiv en behandling du får med dine recovery boots. Vælger du en model med 8 kamre, får du kort og godt en større dækningsgrad af det kompressionspres, støvlerne nu engang tilbyder langs benet. Vælger du 4 eller 6 kamre, vil der være områder på benet, der ikke bliver dækket lige så godt – eller lige så nøjagtigt.

   De 8 kamre er det bedste, du kan få med recovery boots – og det er derfor også et af de dyreste valg, hvorimod modeller med 4 kamre er dét billigere. De dyrere modeller kan også have flere programmer, hvor du kan tænde og slukke kamrene uafhængigt af hinanden, så du både kan arbejde med lymfedrænage, massage og restitution, ligesom de kan have et højere trykinterval.

   Så spørgsmålet vil ofte være, om det kan betale sig at lade sig ”nøje” sig med 4 kamre. Det kommer helt og holdent an på, hvor avanceret en kompressionsbehandling du ønsker dig.

   Dette skal du overveje inden køb af kompressionsbukser

   Dette produkt kan være et af de vigtigste træningsapparater, der skal hjælpe dig til en mere effektiv krop og skal hjælpe dig tættere på dine mål. Derfor er det nødvendigt at gøre dig nogle overvejelser, inden du køber. Det gør det nemlig lettere for dig at vælge netop den model, der passer til din livsstil, dine forventninger og dine behov. Som minimum bør du stille dig selv de følgende tre spørgsmål:

   Hvor stort er dit behov?

   Træner du ofte hårdt eller er det kun ganske få gange om året, at du virkelig sætter kroppen på prøve (for eksempel en triatlon eller en decideret ironman). Er dit behov lille, kan du måske nøjes med en basismodel, mens du formentlig bør overveje en mere avanceret version af recovery boots, hvis du regner med at bruge den ugentligt.

   Hvor avancerede skal de være?

   Recovery boots bliver brugt til mange forskellige ting. De fleste bruger dem primært til drænage – altså til at fjerne ophobet væske fra benene. Til dette formål kan du langt hen ad vejen bruge basismodeller. Ønsker du dog mere avancerede funktioner (såsom forskellige typer massage eller trykstyring) kan det anbefales at vælge en mellemklasse- eller topklassemodel.

   Hvad er dit budget? Find evt. recovery boots tilbudf

   Sidst men ikke mindst bør du selvfølgelig tænke over dit budget. Disse støvler er ikke helt billige, men samtidig kan det være en virkelig god investering for mange. Hvis dit budget er stramt kan du overveje at finde recovery boots tilbud, hvor der ofte er mange penge at spare i forhold til den vejledende salgspris. I tilfælde af nogle kampagner og udsalg vil du kunne finde recovery boots priser reduceret med 10, 20, 30% eller mere.

   Mærker der er værd at holde øje med

   Hvis du allerede har erfaring med recovery boots, kan det være, du har et mærke, som du foretrækker. Men hvis du er ny eller bare nysgerrig på, hvad du skal prøve fremadrettet, så har vi her to mærker, som giver høj værdi for pengene.

   YourBoots

   YourBoots recovery boots er en dansk virksomhed, som siden 2017 har haft en vision om at bringe billige og effektive resitutions støvler til Danmark. Samtidig har de haft fokus på, at det skal være rart, behageligt og let tilgængeligt for alle atleter og sportsudøvere at anvende disse teknologier.

   Derfor finder du nogle af markedets mest prisvenlige modeller hos YourBoots. Derfor tøver YourBoots heller ikke med at give dig prisgaranti på deres modeller. Modellerne fås i forskellige varianter (fra basis til topklassen), og du får altid masser af lækkert ekstraudstyr med, når du vælger kompressionsstøvler fra YourBoots. Leveringen er hurtig (1-2 hverdage), så du ikke behøver vente længe med at gå i gang med brugen af dine egne støvler.

   Hvis du gerne vil have gode og prisbevidste recovery boots fra Danmark, så bør du holde øje med YourBoots.

   Optima Sport

   Optima Sport er endnu et virkelig stærkt dansk brand. Her er der tale om recovery boots i Danmark fra forhandlere, som virkelig ved, hvad de taler om. Optima Sport er nemlig stiftet af Kasper Juhl Rugholm og Heine Toft Kristiansen fra Vejle, som dyrker henholdsvis triatlon og løb på højt plan.

   Med Optima Sport Recovery boots får du en oplevelse, der er lidt udover det sædvanlige. De samarbejder allerede med topeliteudøvere fra både Danmark og udland. Blandt disse atleter kan blandt andet nævnes den danske bokser Patrick Nielsen og den svenske mellemdistanceløber Lovisa Lindh.

   Med støvler fra Optima Sport får du altid gratis fragt, 24 måneders reklamationsret og prismatch. Prismatch er din garanti for den bedste pris på markedet. Det betyder kort sagt, at hvis du finder produkter med samme specifikationer billigere et andet sted, matcher de prisen og giver dig oven i købet 5% rabat yderligere på konkurrentens pris. Som en ekstra bonus får du mulighed for at prøve støvlerne af i en uge for at se om de passer dig. Hvis ikke de gør det, kan du blot sende dem retur og få det fulde beløb refunderet.

   FAQ

   Hvad er recovery boots?

   Recovery boots er en form for kompressionsbukser, som kan afhjælpe væskeophobning og muskelømhed i benene efter virkelig hård træning. De er baseret på og anvender kompressionsteknologi (tryk), som tvinger overskydende lymfevæske tilbage i kroppen og væk fra benene. På denne måde stimuleres lymfesystemet og væske og ømhed aftager.

   Selvom recovery boots ikke er en certificeret medicinsk behandling, anvender de samme teknikker som ved kompressionsterapi.

   Hvorfor skal du bruge dem?

   Du skal anvende recovery boots, hvis du ønsker hurtigere restitution mellem dine træningssessioner. Særligt er de relevante for dig, som ofte døjer med voldsom væskeophobning og tunge, urolige ben efter træning. Denne teknologi kan tilbyde dig, hvad der svarer til 24-48 timers restitution ved blot en halv times behandling.

   Hvad skal du overveje inden køb?

   Inden du køber, skal du som udgangspunkt overveje, hvor stort dit behov er (altså hvor ofte du skal bruge støvlerne), hvor avancerede de skal være (antal programmer, antal kamre og for eksempel både drænage og massage), samt hvor stort dit budget er.

   Vi håber, at du med denne guide er blevet klogere på, hvilke forskellige modeller af recovery boots, som der findes på markedet i dag. Samtidig håber vi, at du nu ved mere om, hvilke modeller, der passer til din livsstil og dine behov, samt hvad du kan forvente ved brug af disse.

   Hvad gør recovery boots?

   Recovery boots er en form for kompressionstøj – flittigt benyttet af elitesportsudøvere og de motionister, der vil effektivisere deres restitutionsfase. Støvlerne fordeler et kompressionspres ned over benet via et bestemt antal kamre. Dette er godt til behandling af væskeophobninger, muskelømhed og uro i benene – og trykket kan ofte justeres, alt om du ønsker en mere mild eller stærkere kompression.

   Hvilken længde recovery boots skal jeg vælge?

   Her skal du altid udgå fra producentens egne specifikke anvisninger – der vil som regel være angivet mål for den enkelte kompressionsstøvles omkreds og længde, så du præcist kan vurdere, hvilken størrelse der passer bedst til dig. Så husk at måle dine ben. Producenten kan også vælge at angive, at de enkelte recovery boots eksempelvis passer bedst til en brugerhøjde på 160-180 cm.

   Hvor lang tid skal jeg have recovery boots på?

   Det vil være meget individuelt, alt efter virkning, tryk og fysiske forudsætninger, herunder træningsniveau. Producenterne kan som regel vælge at oplyse den anbefalede brugstid for de forskellige programmer, så du har et godt udgangspunkt. Du skal dog gerne lytte til din krop og mærke efter – du må ikke føle et større ubehag, så ofte skal du forsøge at prøve dig lidt frem. Den maksimale brugstid vil som regel være 90 minutter for langt de fleste recovery boots.

   Hvad koster recovery boots?

   Prisen starter typisk fra ca. 2.000 kr. og op. Prisen varierer efter behov og de dyreste modeller koster op til 6.-7.000 kr.

   Hvordan virker recovery boots?

   Helt specifikt virker de ved kompression. Kompression der øger selve blodgennemstrømningen i dine ben, hvilket forbedrer tilførslen af ilt hvilket ultimativt sikrer en hurtigere restitution.