xyz122.jpg

De forskellige årstider stiller forskellige krav til dig som hundeejer. Fra sommer til vinter er der stor forskel på hundens behov. Deres behov skifter både inde og ude. Sommer handler mest og friskt vand, mens vinteren kalder på hundefrakke.

Sommertid og varm asfalt

Sommeren er tiden til de mange, lange dage udenfor. Alle hunde skal have adgang til rent og friskt drikkevand når det er varmt. Sørg for både at have en vand-skål inde og en ude i haven, så din hund har fri adgang til rent vand, uanset hvor den er. Skal i på lange gåture hvor der ikke er vandposter undervejs, er det en god ide også at medbringe frisk vand til din hund på turen.

Asfalt kan blive umådelig varm om sommeren. Tænk på din hunds poter når i går tur. Lad aldrig hunden gå ret længe på asfalt. Deres poter kan blive slemt forbrændte.

Husk også at åbne vinduerne, hvis din hund skal vente i din bil, mens du løber et hurtigt ærinde.

Til gengæld har din hund ikke brug for hverken hundefrakke eller regnslag i den lune sommertid.

Tidlig forår og sent efterår kalder på regnslag

Både det tidlige forår og det sene efterår kalder på regnslag. En pels der er blevet våd helt igennem, tager lang tid om at tørre helt op igen. Desuden er det ikke særligt rart for hunden at være våd i lang tid. Regnslag på gåturen, beskytter mod regn, men giver også en vis beskyttelse mod vinden.

Er vinteren ekstra kold er det tid til hundefrakke

Vintrene kan godt variere meget i temperatur. Nogen vintre er så milde at de sagtens kan klares med et regnslag. De rigtigt kolde vintre kalder på hundefrakke. Hundefrakke kan være mange ting. Der findes tynde hundefrakker, tykke hundefrakker og hundefrakker med for. Hvilken en du skal vælge afhænger af din hunds størrelse og kvaliteten af dens pels. Hunde der bliver klippet skal helst have en tyk hundefrakke, tid at begynde med og kan senere skifte over til en der er lidt tyndere.