xyz122.jpg

Du ved godt, at der skal motion til for at holde dig sund og frisk. Vidste du også, at du ikke behøver at tage i fitnesscentret for at få motion? Ja, det gjorde du nok. Vi har nemlig mange andre muligheder her i smukke Danmark. Vi har dem omkring os hele tiden. Vi er bare blevet så vant til dem, så vi næsten overser dem. Vi tænker ikke over alle de motionsmuligheder, der er i naturen.

Dyrker du al din motion inden døre, så prøv at rykke noget af den udenfor. Du vil hurtigt mærke, at det er noget helt andet. Udenfor har du en anden frihed, frisk luft i lungerne og mange andre fordele.

Motion i naturen

Naturens fitnesscenter

I al den smukke natur, vi har i Danmark, er der mange muligheder for at få motion. Du kan vandre i skovene og bakkerne. På din vej kan du udnytte træer og sten til at lave styrkeøvelser. Skoven har faktisk et helt fitnesscenter, som du bare kan tage ud og bruge.

Der er også god adgang til vand for os danskere. Vi er aldrig ret langt væk fra det. Hvis du bare kan holde lidt lave vandtemperaturer ud, så er der rigeligt med svømmemuligheder for dig. Desuden kan vandet jo bruges til andet end at svømme i det.

Overnat i fitnesscentret

Vil du have lidt mere ud af din motion, så tag en overnatning med. Du kan bevæge dig hele dagen, sove i et telt og bevæge dig igen hele dagen efter.

Til en overnatning i naturen skal du ikke bruge ret mange ting. Et lille telt vil være fint. Du behøver ikke at stille mange flere krav til det, end at det er tæt. Til gengæld må du gerne bruge lidt energi på at finde en god sovepose. Det er nemlig den, der skal holde dig varm og give dig en god søvn. En god nats søvn har du brug for, hvis du skal motionere hele dagen.

Har du ikke forstand på at vælge en god sovepose, så kan du kigge på denne soveposeguide.

Yoga i naturen

Naturens sidegevinster

Når du dyrker motion udenfor, er der et hav af muligheder. Du skal bare forstå at finde dem og at udnytte dem. Så kan du dyrke mange former for motion udenfor, og du kan klare al din fitnesstræning.

Oven i de mange muligheder har naturen nogle sidegevinster. Du får fx frisk luft i lungerne, og det kan hjælpe dig til at yde bedre. Luften i et fitnesscenter kan ikke måle sig med luften i en dansk skov. Måske kan musikken, hvis du altså ikke bryder dig om fuglefløjt og vindens leg med blade.

Der sker noget i os, når vi er i naturen. Vi er ikke skabt til at være indenfor. Derfor vil det kun være godt for dig at klare noget af din fitness udenfor. Du får nemlig meget mere end fitness ud af det.