Det er dejligt at røre sig, og motion er sundt for både krop og sind. Det kan blandt andet reducere stress og givet forøget energi i dagligdagen. Dog er det langt fra alle, som har tid og overskud til at gå i et fitnesscenter jævnligt. Derfor kan et løbebånd til hjemmet være den bedste gave, du har givet dig selv længe.

 

 

 

Med et løbebånd derhjemme er den sunde vane nemlig altid lige ved hånden, når du har tid og mulighed for det. Der findes i dag et overvældende udvalg af løbebånd til hjemmebrug, og det kan være overskueligt at skulle sætte sig ind i alle sammen. Derfor har vi udplukket fem stærke bud på et virkelig godt løbebånd. 

 

 

 

Læs med her, og bliv klogere på, hvilke ting du bør overveje for at opfylde dine ønsker og krav. Men også, hvordan du finder det perfekte løbebånd til netop dig.

 Kilde til udarbejdelse af indlæg: Fitfact – Løbebånd test

 

 

 

 

Sole F85 – testvinder igen og igen

 

 

 

 

 

 

 

 

loebebaand-bedst-i-test

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette bomstærke løbebånd fra Sole er måske det mest testvindene løbebånd nogensinde. Det giver dig en uovertruffen følelse af stabilitet, holdbarhed og professionalisme. Det er det åbenlyse valg til dig, som ikke har lyst til at gå på kompromis med hverken kvalitet eller funktioner.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sole F85 er blandt andet kendt for sin unikke rammekonstruktion og sin utroligt vellykkede støddæmpning, som gør løbebåndet virkelig behageligt at anvende.

 

 

 

 

 

 

 

 

Derudover er der på dette løbebånd en god stor løbeoverflade. Dette gør det nemmere at slappe af, mens du løber, så du ikke skal være nervøs for at træde forkert. Løbebåndet kan også anvendes med stigning, og kan tilbyde en hældning på op til 15%. Løbebåndet har desuden en stærk motor, og kan klare en maks. hastighed på 20 km/t.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidst men ikke mindst er dette løbebånd udstyret med en klar 10,1” skærm, som gør det nemt at overskue funktioner, og navigere mellem disse. Dette løbebånd er særligt kendt for sine lette overgange mellem forskellige niveauer. Du kan derfor for eksempel se frem til behagelig intervaltræning uden pludseligt niveauskifte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Derfor skal du vælge netop dette løbebånd:

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Testvinder i både Danmark og udland
 • Lækker følelse af en professionel maskine
 • God holdbarhed på grund af den unikke rammekonstruktion
 • Uovertruffen støddæmpning
 • Stor løbeflade
 • Hældning på op til 15%
 • Kraftig motor med hastighed op til 20 km/t
 • Flot og klart 10,1” display
 • Blid overgang mellem træningsniveauer

 

 

 

 

 

 

 

 

ProForm Power 995i – et fantastisk valg til dig, der stiller krav

 

 

 

 

 

 

 

 

bedste-loebebaand-proform-power-995i

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette løbebånd er designet til løbere. Det mærker man med det samme, når man træder op på det og begynder at lunte afsted lige så stille. Med sin store løbeflade og sine mange fantastiske funktioner og features, er det perfekt for dig, som stiller store krav til dit træningsudstyr.

 

 

 

 

 

 

 

 

Med ProForm Power 995i løbebånd kan du stille nærmest uendelige krav. Der findes for eksempel hele 30 forskellige indbyggede trænings-apps i maskinen. Disse kan variere din træning i langt højere grad end mange andre gode løbebånd på markedet i disse år.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette løbebånd har desuden indbygget tabletholder, og kan nemt foldes sammen for at spare plads i hjemmet, når det ikke anvendes. Det er en stor fordel for dig, som måske ikke har så meget plads. Eller for dig, der gerne vil have et løbebånd, som kan pakkes væk når det ikke bruges.

 

 

 

 

 

 

 

 

Båndet kan indstilles med en hældning på op til 15%, hvilket kan gøre din træning mere udfordrende og varieret. I håndtagene er der indbygget pulsmålere, så du kan holde øje med din hjerterytme, mens du træner.

 

 

 

 

 

 

 

 

Med den smarte ProShox teknologi, er du sikret virkelig god støddæmpning. Denne kan reducere belastningen på dine led med op til 28 % sammenlignet med en løbetur på asfalt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Derfor skal du vælge netop dette løbebånd:

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Et utroligt godt produkt, som er anbefalet af både løbere og eksperter
 • 30 forskellige indbyggede trænings-apps, der er udviklet af professionelle trænere
 • Nemt at samle og nemt at folde sammen, når det ikke bruges
 • Indbygget holder til tablet, så du kan sikre underholdning eller arbejde, når du træner
 • Hældning på op til 15%
 • Indbyggede pulsmålere
 • Støddæmpende teknologi, som beskytter dine led  

 

 

 

 

 

 

 

 

Masterfit TP100 – ideelt til nybegyndere

 

 

 

 

 

 

 

 

billigt-loebebaand-masterfit-tp100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette løbebånd er det perfekte valg til dig, som er meget prisbevidst og ønsker det allerbedste løbebånd til prisen. Her får du nemlig et velskabt og velfungerende løbebånd. Den har alle de funktioner og features, som de fleste nybegyndere eller hobbyløbere måtte have brug for.

 

 

 

 

 

 

 

 

Masterfit TP100 kan tilbyde dig god variation i din træning, hvad end du er til løb eller udfordrende gåture. For eksempel kan det indstilles via tre manuelle træningsprogrammer, og desuden med forskellige hældningsniveauer helt op til en stigning på 15%.

 

 

 

 

 

 

 

 

Den maksimale hastighed er 18 km/t, som er tilstrækkeligt for langt de fleste løbeentusiaster. Dette løbebånd er både brugervenligt og ganske intuitivt at benytte. Uanset om du har meget erfaring med løbebånd, eller kun lige er begyndt at træne på denne måde.

 

 

 

 

 

 

 

 

Du har mulighed for at tilslutte din telefon eller en anden enhed via kabel, og på den måde lytte til din yndlingsmusik. Eller måske en spændende podcast, mens du holder dig i form på løbebåndet samtidig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Derfor skal du vælge netop dette løbebånd:

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Ideelt til dig, som lige er begyndt at træne på løbebånd
 • En rigtig prisbasker, hvor du får meget for pengene
 • Brugervenligt og intuitivt display
 • Tre manuelle træningsprogrammer
 • Forskellige hældningsniveauer (op til 15%)
 • Maksimal hastighed på 18 km/t
 • Nem tilslutning af din egen musik for en ekstra god løbeoplevelse

 

 

 

 

 

 

 

 

Titan Go T700 – professionel følelse, lækre funktioner

 

 

 

 

 

 

 

 

Titan Go T700 Løbebånd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med dette løbebånd fra Titan, er det svært ikke at blive lidt ekstra begejstret for at gå- eller løbetræne. De mange brugbare funktioner og den nemme betjening af løbebåndet, gør at du er sikret stor løbeglæde lige fra første brugsgang. Titan Go T700 er den største model i den nye serie fra Titan, og giver dig ideelle muligheder for både konditræning og fedtforbrænding.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det skønne Titan Go T700 løbebånd giver dig med det samme en professionel følelse. Det kan nemt foldes sammen og klappes ud igen, og kræver hverken mange kræfter, og har heller ikke et komplekst låsesystem. Tværtimod; det glider langsomt op og ned. Løbebåndet har indbygget 24 forskellige træningsprogrammer, og giver dig samtidig mulighed for at tilknytte apps.

 

 

 

 

 

 

 

 

Løbefladen er dejlig stor – den måler faktisk hele 140 x 51 cm. Der er imponerende 20 hældningsintervaller, som er en fantastisk funktion, der kan give dig uanede mængder variation i din træning. Stødabsorberingen i løbebåndets konstruktion giver dig desuden en optimal og behagelig løbetur, og skåner samtidig dine led.

 

 

 

 

 

 

 

 

Den maksimale løbehastighed er imponerende 22 km/t, og dette løbebånd kan således give de fleste løbeentusiaster den modstand og udfordring, de har behov for. Det er et perfekt løbebånd til både interval- og udholdenhedstræning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Derfor skal du vælge netop dette løbebånd:

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Lækker, professionel følelse hele vejen igennem
 • Kan foldes sammen nemt og ligetil
 • 24 forskellige træningsprogrammer
 • 20 forskellige hældningsniveauer
 • Maksimal hastighed på 22 km/t
 • Stor og dejlig løbeflade på 140 x 51 cm
 • Optimal støddæmpning for komfortabel træning
 • Ideelt til både fedtforbrænding og konditionstræning

 

 

 

 

 

 

 

 

Sole F63 – endnu en testvinder fra slidstærke Sole

 

 

 

 

 

 

 

 

loebebaand-sole-f63

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Man plejer at sige, at hvis noget er godt, så skal man ikke ændre det; man skal blot forbedre det. Det har Sole virkelig efterlevet, og de har formået at skabe en efterfølger til testvinderen F85. Som er både lige så god på alle de rigtige parametre, og ovenikøbet har flere og bedre funktioner indbygget. Også denne maskine har allerede klaret sig godt i løbebånds tests. Dette løbebånd er som skabt til dig, der gerne vil have den nyeste teknologi, men samtidig ønsker et absolut troværdigt og gennemtestet produkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Med Sole F63 får du en herlig maskine med alle de velkendte funktioner – plus lidt ekstra. For eksempel får du med denne opgraderet model en bluetooth opkobling, og mulighed for at bruge Sole’s egen træningsapp. Som kan bidrage til maksimale resultater af din fitness træning. Dette løbebånd kan nemt klappes sammen, og er på den måde dejligt pladsbesparende, men samtidigt nemt at hive frem. Fx når du lige har 30 minutter eller en time til lidt gå- eller løbetræning derhjemme.

 

 

 

 

 

 

 

 

Med dette løbebånd får du et lækkert og stort display. Det er brugervenligt og gør det nemt for dig at finde vej gennem de forskellige funktioner og træningssystemer. Her kan du nemt tilpasse både hældningen på løbebåndet og hastigheden, du vil løbe. Den maksimale stigning er 15%, og den maksimale hastighed er 18 km/t. Samtidig kan du vælge imellem de mange indbyggede programmer, som blandt andet kan indstilles til fedtforbrænding eller konditionstræning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Med dette løbebånd medfølger pulsbælte, så du nemt kan tracke dine fysiologiske resultater. Sidst men ikke mindst har Sole F63 indbyggede højttalere, så du kan tilslutte din smartphone under træningen, og koble fra mentalt så du får mest muligt ud af din tid på båndet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Derfor skal du vælge netop dette løbebånd:

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Efterfølger til den ultimative testvinder
 • Nye lækre funktioner; bland andet bluetooth og brug af Sole’s app
 • Stort og brugervenligt display
 • Mange gode træningsprogrammer
 • Perfekt til både fedtforbrænding og konditræning
 • Nem justering af stigningsniveau op til 15%
 • Maks. hastighed på 18 km/t
 • Indbyggede højttalere og nem tilslutning af smartphone
 • Kan nemt foldes sammen og klappes ud efter behov

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvilket løbebånd skal jeg vælge?

 

 

 

 

 

 

 

 

Når du skal finde ud af, hvilket løbebånd der er bedst for dig, så er det ikke nødvendigvis den rigtige beslutning blot at anskaffe testvinderen. Du kan nemlig med fordel overveje, hvilke ønsker og krav du har til et løbebånd, inden du køber.

 

 

 

 

 

 

 

 

På den måde får du sporet dig ind på, hvilket løbebånd der er det rette for dig, og kommer ikke hjem med fx et unødigt komplekst løbebånd.

 

 

 

 

 

 

 

 

For at finde det rette løbebånd, bør du overveje:

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Hvor meget plads har du?
  • Et løbebånd fylder – lige som mange andre maskiner til træning – en helt del. Dog er der forskel på de forskellige modeller. Det kan derfor være en fordel, at du beslutter dig for, hvor løbebåndet skal stå henne, og altså hvor meget det må fylde, inden du køber.
 • Hvad skal du primært bruge løbebåndet til?
  • Nogle løbebånd er bedst til at gå på, mens andre er primært designet til at løbetræne på. Tænk over, hvad dit primære behov er, og hvad du regner med at skulle gøre mest af. Der findes også løbebånd, som er ganske velegnede til begge dele. Men hvis du primært skal bruge det til at gå på, kan du sommetider nøjes med et mindre avanceret løbebånd.
 • Har du særlige ønsker til funktioner eller tilbehør?
  • Det kan være, at du gerne vil have en vis procentuel hældning, eller måske ønsker en løbehastighed over 20 km/t, så du virkelig kan presse dig selv. Det kan også være krav til udformningen, hvor du måske gerne vil have mulighed for at koble en smartphone til eller have plads til en tablet foran dig. Overvej de mest nødvendige funktioner eller features og lav eventuelt en prioriteret liste. Så er det nemmere at udvælge det rette løbebånd til dine ønsker.
 • Hvad er dit budget?
  • Sidst men ikke mindst skal du selvfølgelig tænke over, hvor mange penge du gerne vil spendere på løbebåndet. Lige som alt andet træningsudstyr, findes løbebånd i mange forskellige prisklasser og -kategorier fra et par tusinde kroner og langt oppe over de 20.000 kr. Det kan være en fordel at have gjort sig tanker om budgettet på forhånd, så det bliver nemmere at indsnævre det rette løbebånd for netop dig. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvorfor købe et løbebånd?

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er både godt for krop og sjæl at motionere, men det kan virke overskueligt at komme i gang sommetider. Og bliver det nu også mere overskueligt, bare fordi du anskaffer dig et løbebånd? Det korte svar er; ja, det gør det faktisk for langt de fleste.

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er mange gode grunde til at købe et løbebånd. De primære årsager til at anskaffe sig et løbebånd er:

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Træn når du har tiden og lysten til det – morgen, middag, aften eller nat? Nu har du friheden til selv at vælge.
 • Træningen er altid lige ved hånden. Slip for at skulle tage det svære skridt med at tage cyklen, bilen eller lunte ned i træningscentret.
 • Træn i alt slags vejr. Slip for mudrede stier og lyn og torden om ørene og træn i stedet på dit løbebånd hjemme i ly og læ.
 • Træn på din helt egen maskine – glem alt om at skulle desinficere de sveddryppende maskiner i fitnesscentret. Denne maskine er helt din egen.
 • Træn i fred – slip for den larm og det kaos, der typisk er i et træningscenter.
 • Se ud som du har lyst. Tag bare dit gamle, slidte træningstøj på og syng med for fulde drøn til din yndlingsmusik, mens du løber.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fordelene ved at have sit eget løbebånd er mange, og du har måske endda endnu flere eller andre årsager til at ville have et løbebånd, end dem der er nævnt herover.

 

 

 

 

 

 

 

 

Træningsmuligheder på løbebånd

 

 

 

 

 

 

 

 

De fleste løbebånd i dag har mange forskellige træningsmuligheder, som gør dem både alsidige og brugervenlige. Typisk kan du vælge mellem mange forskellige indbyggede træningsprogrammer, og på den måde få masser af udfordringer og variation for pengene, selv når du træner for dig selv.

 

 

 

 

 

 

 

 

I mange af de moderne løbebånd findes der særlige programmer til både fedtforbrænding og konditræning, så du har mulighed for at træne som du har lyst, og også kombinere de forskellige træningsmoduler, når du har lyst til dette.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ved at justere både hældning og hastighed, har du desuden stort set uanede muligheder for at variere din træning. For dermed at nå mange forskellige muskelgrupper i løbet af et træningspas. Ved at sætte en stejl hældning på, kan du træne op til lange vandreture. Du får også aktiveret baglår og ballemuskler på en anden måde end ved gå- eller løbetræning på fladt terræn.

Aktivtræning.dk anbefaler og guider om de vigtigste træningsprincipper på løbebånd i denne artikel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Forskellige features og funktioner – disse kan du vælge

 

 

 

 

 

 

 

 

Selvom du er på udkig efter et løbebånd til hjemmebrug, behøver du ikke være nervøs for, at det ikke kan lige så meget, som de løbebånd du ser overalt i træningscentre i dag. Faktisk har du et enormt stort udvalg af forskellige funktioner og features på de maskiner, du kan købe til hjemmet. Du kan med fordel udvælge dem, som giver dig mest glæde ved din fitness træning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er et overblik over nogle af de mest populære funktioner og features:

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Foldefunktion:
  Et sammenklappeligt løbebånd er både praktisk og enormt pladsbesparende. De moderne løbebånd er nemme at folde sammen og folde ud igen, og kræver ingen kræfter. På den måde kan de betjenes af alle, og udgør ikke en sikkerhedsrisiko.
 • Bluetooth:
  Som noget relativt nyt, er løbebånd begyndt at have bluetooth funktion, som gør at du kan koble dine elektroniske enheder op på løbebåndet. Det giver god mulighed for at gøre din træning mere personlig og effektiv, for eksempel gennem god musik til løb.
 • Indbyggede højttalere:
  I samme dur kan det også være en stor fordel med et løbebånd med højttalere. Få mere ro på dine tanker ved at lytte til en spændende podcast, mens du går eller løber på båndet.
 • Støddæmpning:
  Det kan være en stor fordel at anskaffe et løbebånd med indbygget støddæmpning. Det er langt mere komfortabelt at løbe på, og beskytter dine led, så du ikke får ondt efter endt træning.
 • Løbeflade:
  Problemet med mange løbebånd har i mange år været, at de simpelthen var for små, hvilket resulterede i et kejtet og unaturligt løb, hvor der hele tiden skulle holdes øje med, hvor fødderne blev placeret. Derfor er det en ekstra lækker feature at anskaffe et løbebånd med en stor løbeoverflade – det er både behageligt og giver mere løbefrihed.
 • Display:
  Hvis du regner med at skulle bruge de forskellige løbe- eller træningsprogrammer meget, så er det en god idé at anskaffe et løbebånd med et stort, klart og brugervenligt display. Dette gør det nemmere at navigere og finde rundt i de forskellige menuer.
 • Måling af kropslige funktioner:
  Ønsker du at kunne tælle kalorier, mens du løber, eller er du måske interesseret i at kunne måle din puls under din træning? Så skal du finde et løbebånd, som understøtter disse funktioner.
 • Vægtbegrænsning:
  De fleste løbebånd har en begrænsning på personvægt på omkring 150 kg. Hvis du ligger deromkring, kan det være en fordel at finde et, der passer til netop dig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvilken løbeflade skal jeg vælge?

 

 

 

 

 

 

 

 

Når du skal finde det rette løbebånd til dig, er det en fordel at overveje, hvilke krav eller ønsker du har til løbefladen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Som udgangspunkt er der tre ting, du skal overveje:

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Hvor stor skal løbefladen være? Det er lidt en smagssag, og det afhænger også af, hvad du ønsker at bruge løbebåndet til. Hvis du skal gå, kan du oftest nøjes med en mindre løbeflade, end hvis du gerne vil løbe. Som en tommelfingerregel kan du regne med, at jo hurtigere du gerne vil løbe, desto større en løbeflade vil du have.
 • Skal løbefladen kunne hældes? Nogle kan rigtig godt lide, at løbefladen kan hældes, så træningen bliver mere udfordrende og varieret. Andre bruger aldrig denne funktion. Tænk derfor over, om det er noget du kunne tænke dig, eller du hellere vil have en helt plan løbeflade.
 • Skal der være stødabsorbering i løbefladen? Det kan være en stor fordel at have støddæmpning indbygget på løbefladen. Særligt hvis du løber – både hvis du løber meget stærkt eller længe – kan det være godt for dine led at blive skånet.

Læs også disse 10 ting, som du skal vide om træning på løbebånd fra Alt.dk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Larmer et løbebånd?

 

 

 

 

 

 

 

 

En del mennesker er i dag stadig afskrækket i forhold til at anskaffe sig et løbebånd. Ofte, fordi de er bange for, at de larmer utroligt meget. Det er også rigtigt, at nogle løbebånd larmer en del. Men faktisk har den teknologiske udvikling gjort, at det langt fra er så slemt, som det var med de første løbebånd, der kom på markedet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvorvidt et løbebånd larmer, afhænger primært af hvilken motor der sidder i. Jo kraftigere en motor du har, jo hurtigere kan du løbe, men jo mere larmer et løbebånd typisk også. De fleste løbebånd har et støjniveau på mellem 40 og 60 db (decibel), hvilket svarer til henholdsvis fuglesang og lavmælte samtaler i en restaurant.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er derfor ikke overvældende højt, men kan stadig være kilde til irritation for både dig, og dem du bor sammen med. Eller over/under, hvis du bor i lejlighed.

 

 

 

 

 

 

 

 

For at mindske larmen fra dit løbebånd, bør du have et blødt underlag (for eksempel en måtte) nedenunder. Du kan også løbende sørge for, at dit løbebånd er i orden, så det larmer mindre gennem vedligehold. Læs mere om det nedenfor i afsnittet om vedligeholdelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvor kan man købe billige løbebånd? Sådan finder du gode løbebånd tilbud

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis dit budget ikke rækker til et af de topperformende og allerbedste professionelle løbebånd, så er der stadig håb forude. Du kan nemlig spare virkelig mange penge på at vælge et løbebånd på tilbud. Hold derfor øje hos forhandlerne af disse. Sommetider kører der ganske attraktive udsalg og kampagner, hvor du måske kan spare 20%, 30%, 50% af den vejledende salgspris.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådanne gode løbebånd tilbud kan du blandt andet finde på Black Friday. Du kan sagtens være heldig at finde dem hos nogle af de forhandlere, som vi har fundet herover, men også på sammenligningssider som denne, der finder alle de danske webshops, som kører Black Friday tilbud. På denne og lign. sider har vi ofte fundet flotte tilbud på diverse træningsmaskiner. På denne måde kan du også bedre sammenligne tilbud og priser.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du ikke har så mange krav, kan du også snildt slippe afsted med at finde nogle billige løbebånd, som er mere basale og har de mest almindelige funktioner. Disse er ganske udmærkede til de fleste begyndere, eller til personer som gerne vil have et løbebånd derhjemme til at supplere anden træning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tag også et kig på vores indlæg om crosstrainere, hvor du finder anmeldelser af de bedste modeller og gennemgående guide.

 

 

 

 

 

 

 

 

Populære løbebånd mærker

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er et stort marked for løbebånd i dag. Der findes utroligt mange dygtige producenter, som hvert år fremstiller løbebånd i mange forskellige klasser og priskategorier og med svingende kvalitet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Derfor er det også godt at kende til nogle af de bedre mærker af løbebånd, så du kan bruge det som rettesnor, når du er på udkig efter din næste maskine.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nogle af de allermest populære mærker inden for løbebånd i dag er:

 

 

 

 

 

 

 

 

Titan løbebånd

 

 

 

 

 

 

 

 

Titan har efterhånden i mange år produceret virkelig gode løbebånd, som i dag bliver solgt over hele verden. De har det med at overraske forbrugerne med nogle produkter, som føles enormt professionelle uden at koste en formue.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ofte har løbebånd fra Titan mange funktioner og features, og har desuden et stærkt fokus på den gode brugeroplevelse. Disse mærkes særligt gennem deres store og gennemtænkte displays, der er ganske flotte og intuitive. De fleste af deres maskiner har kraftige motorer og er ganske slidstærke. Der findes løbebånd fra Titan i en bred vifte af prisklasser til både begyndere og mere garvede.

 

 

 

 

 

 

 

 

InShape løbebånd

 

 

 

 

 

 

 

 

InShape er ikke et specielt nyt mærke på markedet inden for løbebånd. Faktisk blev det stiftet i 1981, da træning derhjemme og hjemmegymnastik var nær sit højeste. I dag udvikler de til gengæld virkelig moderne og gode produkter af meget høj kvalitet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle deres løbebånd føles meget lækre at benytte. Man mærker tydeligt, at der er lagt stor omtanke i at udvikle de rette ergonomiske finesser.

 

 

 

 

 

 

 

 

De fleste af deres løbebånd er udstyret med flotte og store displays. Disse har desuden en nem brugerflade, som gør dem lette at betjene for alle.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kettler løbebånd

 

 

 

 

 

 

 

 

Kettler er en tysk virksomhed, der producerer mange forskellige ting, heriblandt løbebånd. Virksomheden blev stiftet i 1949, og siden har de arbejdet støt på at fremstille gode maskiner, som passer godt til hjemmebrug.

 

 

 

 

 

 

 

 

Flere af deres løbebånd er i den billigere ende, og passer derfor rigtig godt ind i det kommercielle marked. Eller til førstegangsbrugeren, som ikke har behov for alle de nyeste features eller den mest kraftige motor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dog producerer de også enkelte løbebånd i den meget dyre ende. Hvor der ikke er skortet på hverken det professionelle touch eller alle de bedste funktioner. Kettler har på den måde noget for en hver smag, og er en producent som altså har virkelig mange års erfaring på markedet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reebok løbebånd

 

 

 

 

 

 

 

 

Reebok er måske mest kendt for deres løbesko og træningstøj, men til manges store overraskelse producerer de altså også løbebånd.

 

 

 

 

 

 

 

 

De fleste af Reeboks løbebånd har således løberen for øje. De har et bredt udvalg af virkelig gode bud på løbebånd til hjemmebrug, som passer til langt de fleste hobby- og fritidsløbere.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deres moderne og nye løbebånd kan i det fleste tilfælde foldes nemt sammen og er på den måde pladsbesparende. Skærmene har gode størrelser, og der er ofte ganske intuitive og visuelle vejledninger til de forskellige træningsprogrammer. Således det er nemt at komme i gang med at træne, som du har lyst til.

 

 

 

 

 

 

 

 

Flere af løbebåndene har også nem tilslutning af aux-stik eller USB, så du kan koble dine enheder op på løbebåndet og få mest muligt ud af din træning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan vedligeholder du dit nye løbebånd?

 

 

 

 

 

 

 

 

For at få mest muligt ud af dit løbebånd – også på sigt – er det en rigtig god idé at vedlige holde det. Det kan du selv gøre langt hen ad vejen.

 

 

 

 

 

 

 

 

De mest almindelige og overskuelige måder at vedligeholde dit løbebånd er:

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Skru løse skruer eller elementer fast. En gang imellem rykker disse sig lidt løst, og du vil typisk kunne høre dette, når du bruger løbebåndet. Fat en skruetrækker og spænd dem fast igen.
 • Tjek at båndet sidder korrekt – med tiden kan båndet blive lidt løst eller sidde forkert, hvilket kan give en irriterende lyd. Du kan få smørelse, du kan bruge på dit bånd for at mindske friktionen og dermed gøre løbeoplevelsen bedre og mere lydløs. Fitnessgruppen anbefaler også, at du husker at stramme båndet.
 • Rens din motor løbende. Motoren er måske løbebåndets vigtige komponent, og derfor er det også en god idé at sikre, at denne er fri for støv og snavs- Gør dette med jævne mellemrum.
 • Sørg for skånsomt underlag – løbebåndet (og dit gulv) kan tage skade i nogle tilfælde, hvis der er direkte kontakt mellem de to. Anskaf derfor en god måtte, som kan ligge mellem løbebånd og gulv.
 • Brug ordentlige løbesko – for at dit løbebånd skal holde længe, er det vigtigt at bruge rigtige løbesko, som båndet er beregnet til. Så undgår du unødigt slid på båndet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Går dit løbebånd i stykker, bør du altså tage kontakt til enten forhandler eller producent. Det anbefales ikke at forsøge at reparere et løbebånd selv, hvis du ikke har erfaring med dette.

 

 

 

 

 

 

 

 

Video: få gode råd til løb på løbebånd i denne video:

 

 

 

 

 

 

 

 

De forskellige typer af løbebånd – vælg efter dine behov

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi håber, at du med denne gennemgang af nogle af de mest populære løbebånd, anvendelige og praktiske funktioner. Samt mærker det er værd at holde øje med, er blevet klogere på, hvordan du vælger den rette type løbebånd til netop dig.

 

 

 

 

 

 

 

 

For at opsummere noget af denne artikels indhold, får du en hurtig oversigt over de mest populære funktioner her:

 

 

 

 

 

 

 

 

Forskellige features og funktioner – disse kan du vælge:

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Til nybegyndere:
  • Indbyggede programmer. Hvis du gerne vil have variation i din træning eller har brug for ekstra motivation, så vælg et løbebånd med mange forskellige programmer. Således du altid kan prøve noget nyt og det aldrig bliver kedeligt.
  • Brugervenligt display – i starten kan et løbebånd virke helt uoverskueligt. Find derfor en maskine med et nemt og intuitivt display, så du let kan gå i gang.
 • Til garvede brugere:
  • Hældning – Vælg et løbebånd med forskellige hældningsniveauer for en varieret og udfordrende træning. Det kan bruges til både gå- og løbetræning og aktivere andre muskler end løb på en plan overflade.
  • Målefunktioner: Hvis du gerne vil holde øje med puls, fedtprocent eller kalorieforbrænding, så sørg for at finde et løbebånd med disse funktioner.
 • Til sande entusiaster:
  • Høj hastighed. Er du bidt af en gal løbesko, og ønsker du at træne op til events eller konkurrencer, så find et løbebånd med hastighed over 20 km/t.
  • Støddæmpning – Vælg et løbebånd med stødabsorbering for at passe på dine led og muskler. De mindsker ømhed og ubehag efter endt træning, og kan virkelig øge din løbeglæde.
 • Tilbehør den magelige:
  • Opkobling af enheder – gør træningen ekstra komfortabel med musik eller lydbog i ørene. Det kan du med et løbebånd, som har bluetooth eller opkobling via kabel.
  • En holder til tablet og drikkedunk – hvis du gerne vil se et afsnit af din yndlingsserie, eller drikke en hjemmelavet smoothie mens du træner, så kig efter disse features.

 

 

 

 

 

 

 

 

FAQ

 

 

 

 

 

 

 

 

💰 Hvad koster et løbebånd?

Priserne kan variere fra alt fra 1.000 kr. til 50.000. Alt afhængig af løbebåndets funktioner, kvalitet, type og mærke. Vi anbefaler du vælger efter dine behov. Skal du kun bruge den et par timer i ugen til noget almindelig løb, så er der måske ikke grund til at investere mange tusinde. Skal du derimod bruge det oftere eller på andet plan end hjemmetræning, så er det klart værd at bruge nogle flere penge.

⚖️ Hvad vejer et løbebånd?

Dette varierer alt efter, hvilken type løbebånd det er og dets funktioner. Er det et simpelt løbebånd til alm. løb, så kan det veje omkring 10 kg. Men er det et professionelt og større løbebånd, så kan det veje op mod 200 kg. Det er vigtigt at overveje, hvor dit løbebånd skal stå ift. vægten.

🤔 Hvad er bedst; løbebånd eller crosstrainer?

Kort sagt, så er crosstrainer generelt bedst til forbrænding/styrke, hvor løbebåndet er bedre ift. kondition. Derudover er det for mange en smagssag, men der er også klare fordele og ulemper ved begge dele. Vælger du løbebåndet, så kan du benytte dig af løb, som er en effektiv motionsform i sig selv, men er hårdt for kroppen. Med crosstraineren forbrænder du også en del kalorier, men belaster kroppen knap så meget, da den støtter din kropsvægt.

🏃‍♂️ Hvordan bruges et løbebånd?

Du går eller løber selvfølgelig på løbebåndet, som på normalvis. Men for at bruge det mest optimalt er det oplagt at benytte sig af følgende råd:
Træn intensivt
Træn målrettet
Træn varieret
Benyt dig af teknisk træning
Træn altid sikkert

🌦️ Kan et løbebånd stå udenfor?

Generelt er det altid en dårlig ide, at have dit løbebånd udenfor. Det danske, hårde vejr, er ikke ligefrem godt for løbebåndet. I godt vejr kan det dog godt lade sig gøre at bruge det udendørs midlertidig. Så længe du tager det ind, når du er færdigt.

💦 Kan man tabe sig på et løbebånd?

Uden tvivl. Sørg dog for at varierer din løbetræning – varier din træning og forsøg så vidt muligt at træne intensivt, så din krop ikke “vænner” sig til løbet og forbrænder mest mulige kalorier. Sørg især for at have pulsen godt oppe, men sørg også for, ikke at lægge for hårdt ud.

🛒 Hvor kan man købe løbebånd?

Løbebånd kan købes hos et utal af danske forhandlere online og i butikker. Vi anbefaler dog, at du kigger dig rundt omkring på nettet. Evt. hos nogle af de forhandlere vi har vist herover. Vi anbefaler du køber det hos specialister, som Apuls, Abilicaonline, og lignende – og måske er forbeholden for at købe hos butikker som Bilka lign., så du er sikker på kvaliteten. Generelt finder du oftest det største udvalg og de bedste priser online.