xyz122.jpg
kalorieberegner mad

Hvis du har et ønske om at tabe dig, kan det være virkelig godt at have styr på hvor mange kalorier, du indtager på en dag. Det kræver, at man sætter sig ind i, hvad kalorier er, hvor meget der er i hvad og hvordan de bør fordeles for at kosten også er sund og nærende. Alt i alt er det ret simpelt.

Ønsker du at tabe dig, bør du indtage færre kalorier, end antal kalorier du forbrænder. Har du tabt dig og ønsker at holde vægten, kan det være en god måde at få for vane at tælle dine kalorier. På denne måde kan du holde styr på, at der er ligevægt mellem de kalorier, du indtager og dem, du forbrænder i løbet af en dag. Så snart du kommer i gang, er det slet ikke så svært. Det handler om at få det gode overblik, som du vil kunne bruge resten af dit liv.

Hvordan tæller jeg mine kalorier?

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du tæller kalorier, er det bedste sted at starte at vurdere dit daglige energibehov. Dit kaloriebehov er antallet af kalorier, du skal spise hver dag. Der er forskellige måder at beregne dette på. Det letteste er at benytte sig af en kalorieberegner app. I appen vil du skulle indtaste din vægt, højde, køn, alder og nogle også dine motionsvaner. Den udregner så, hvad du bør indtage. Dette reguleres efter, om du ønsker at tabe dig, holde vægten eller tage på.

Når du ved, hvor mange kalorier, du har brug for for at opretholde din vægt eller tabe dig, kan du gå i gang.

De fleste eksperter er enige om, at du ikke bør indtage mindre end 1000 kalorier om dagen, medmindre du er under rådføring af en læge, der har godkendt det. På bagsiden af fødevarer vil du kunne finde information omkring indhold. Dette er en god indikator at bruge, når du handler. Sammenlign gerne fødevarer i samme kategori, hvis du ønsker at købe det med det laveste kalorieindhold, fedt eller sukker.

kalorieberegner vægttab

Sådan får du styr på dit kalorieindtag med en kalorieberegner app

Du bør ikke stole på hukommelse udelukket uanset, om du har været på en slankekur eller lignende, inden du er påbegyndt med at tælle kalorier. Det er svært at huske alt, hvad du spiser i løbet af en dag. Selvom du kan huske, hvad du spiste, er det næsten umuligt at huske præcis, hvor meget du spiste. Det er ikke sandsynligt, at du får et præcist kalorieantal, hvis du ikke har nedskrevet, hvad du spiste, og serveringsstørrelserne er måske husket forkert.

Med en kalorieberegner app er det lettere for dig at holde styr på, hvad du indtager. Hvis du får skrevet det, du har spist ind i appen, inden du begynder at spise, er du sikker på, du husker at gøre det, indtil det bliver en god vane. Med en kalorieberegner kan du nemt indtaste madvarer. De fleste af denne slags kalorieberegner gør det muligt at søge på mad ud fra kategori og mærke. Det gør det mere præcist i sidste ende.

kalorieberegner app

Hvorfor tælle kalorier?

Folk har en tendens til at undervurdere deres madportioner, og der er visse fødevarer, vi har tendens til at overspise. Invester i køkkenvægt og et målebæger, hvis du vil være sikker på, at du tæller dine kalorier med præcision. Her vil en digital køkkenvægt være en stor hjælp. En vægt hjælper dig med at se præcist, hvor stor en serveringsstørrelse virkelig er. Det gør, at du med tiden vil kunne se det med det blotte øje. En god idé er, at veje det hver gang du indtager en ny fødevare, du ikke kender den præcise portionsstørrelse på, så du er sikker på hvor meget, du spiser for.
 

Hvis du spiser mere eller mindre end den serveringsstørrelse, der er angivet på produktet, kan du se hvad kalorieantal, der er pr. 100 g. På den måde kan du beregne hvilken kaloriemængde, din ønskede portion indeholder.

Hvilke kalorier er “gode” kalorier?

Alting tæller, men der er selvfølgelig forskel på, hvad du indtager i forhold til din sundhed.

Kulhydrater er ikke kriminelle, selvom der er mange, der er varsomme med at spise dem.

Kulhydrater har fået et dårligt ry, men der findes flere forskellige slags. Kulhydrater som fuldkorn, nødder, bønner og bælgfrugter indeholder en masse vitaminer, mineraler og fibre. Det betyder, at din krop forbrænder en stor procentdel af den type fødevarers kalorieindhold. Vitaminerne og mineralerne understøtter kroppens basale funktioner, mens det høje fiberindhold hjælper i forhold til din mæthedsfølelse. Du vil nemlig føle dig mere mæt i længere tid. Fibre er gode til at holde maven i balance. Du vil altså få langt mere ud af den rette slags kulhydrater, end havde du spist raffinerede kulhydrater såsom hvidt brød, kage og lignende fødevarer.

kalorieberegner madvarer

Er grøntsager en god proteinkilde?

Frugter og grøntsager har et lavt kalorieindhold, men er høje på næringsstoffer. Det er derfor en fordel at inddrage en masse grønt i din kostplan. Frugter og grøntsager har også et højt vandindhold, som din krop kan bruge med det samme. Derfor hjælper de dig med at holde dig hydreret.

Fødevarer, der er højt i protein som kød, fjerkræ, æg og nødder har en tendens til at være højere i kalorier. Så selvom du får meget protein, kan det også være en stor del af dit daglige kalorieindtag. Proteiner hjælper med at opbygge og vedligeholde muskelmasse, og jo mere muskelmasse du har, jo flere kalorier forbrænder du, selvom du ligger med fødderne oppe.

Det er ikke uden grund, at man rådgiver til at spise mere fisk. Fisk er nemlig også en udmærket kilde til protein, fordi det er lavt i kalorier og højt i de essentielle fedtsyrer, der er nødvendige for at understøtte ens hjertesundhed og reducere dårligt kolesterol. Dette er også en af grundene til, at fiskeolie anbefales, hvis du ikke spiser fisk.

Vidste du, at der findes en god slags fedt?

Ikke alt fedt er farligt for dig. Mange er fedtforskrækkede, men disse fødevarer indeholder fedt, der er sundt for dig og din krop.

1. Avocado

Fordele ved avocado er der mange af. De er en af ​​de sundeste frugter, du kan spise, for ikke at nævne en af ​​dem med de bedste sunde fedtstoffer i. Avocado er rig på mættede fedtstoffer, hvilket øger niveauet af godt kolesterol samtidig med, at det sænker det dårlige. Det er næsten for godt til at være sandt. Avocado er også fyldt med E-vitamin. 

2. Nødder og kerner

Nødder og kerner er rige på omega 3 fedtsyrer. Når det gælder nødder, er særligt valnødder og mandler de bedste på denne front. Du kan med fordel bruge både hørfrø og chiafrø i din madlavning. De indeholder samme gode egenskaber.

3. Fed fisk

Selvom mange vil tænke, at fed fisk ikke ligefrem lyder sundt, så er det bestemt godt for dig.
Det er et af de få animalske produkter, som de fleste er enige om er sundt.  Dette gælder fisk som laks, ørred, makrel, sardiner og sild. Disse fisk er fyldt med omega-3 fedtsyrer, der er gode for hjertet, proteiner af høj kvalitet og mange vigtige næringsstoffer.

Undersøgelser viser, at folk, der spiser fisk, har tendens til at være mere sunde end dem, der ikke gør. De har en lavere risiko for hjertekarsygdomme, depression, demens og sygdom generelt.

Hvordan tæller jeg mine kalorier?

Hvilke gratis kalorieberegnere findes der?

Der er mange forskellige muligheder for at få en gratis kalorieberegner. Når du kalorieberegner mad, er det nemt for dig at overskue med en app. Den gør det besværlige arbejde for dig. Hvis du kalorieberegner vægttab, er der kun gode grunde til at vælge en app, der kalorieberegner gratis for dig. Hvis du ønsker at tabe dig, er apps ikke kun gode, når du kalorieberegner madvarer. Du kan nemlig holde styr på, hvor mange kalorier du forbrænder både de dage, hvor du træner og de dage, hvor du blot går.

Når du kalorieberegner motion, får du et overblik over, hvor meget du bevæger dig og forbrænder. Det kan også være med i din vurdering af, hvad du spiser. For selvom du ønsker at tabe dig, vil der formenligt være situationer, hvor du har lyst til at spise en burger eller deltage i festlighederne til et bryllup eller lign. Så er det rart at vide, hvor meget motion, du kan dyrke, for at det ikke går ud over din fremgang.

3 kalorieberegnere du kan downloade

1. MyFitnessPal

MyFitnessPal er en af ​​de mest populære kalorieberegner apps. Det er en meget brugervenlig app, der gratis giver dig de mest nødvendige funktioner for at kalorieberegne din kost og din motion. Du kan i appen holde øje med dit vægttab eller øgning. Du kan nemt indtaste dine måltider, enten ved at bruge søgefunktionen, hvor du kan finde det, du har spist. Alternativt kan du også bruge stregkodescanneren. Det er både hurtigt og nemt.

MyFitnessPal giver et klart billede af, hvor mange kalorier, du har forbrugt i løbet af dagen. Derudover viser det dit resterende anbefalede kalorieindtag og antallet af kalorier, du har forbrændt ved at dyrke motion.

Hvis du bruger en fitness tracker såsom et ur eller skridttæller, kan MyFitnessPal måske synkronisere med det og inkludere dataen derfra i din træningslog.

MyFitnessPal følger dine fremskridt på vejen mod dine mål. Du kan gennem appen komme i kontakt med andre, der har samme formål som dig. Der er forummer, hvor du kan have samtaler, debatter, dele opskrifter, tips og personlige succeshistorier.

MyFitnessPal har en database, der er meget omfattende. Den indeholder over 5 millioner forskellige fødevarer. Du kan også downloade opskrifter fra internettet eller oprette dine egne.

Du kan på MyFitnessPal nemt finde dine yndlingsmåltider, for appen gemmer dine foretrukne valg.

Hver dag kan du se som et cirkeldiagram. Her kan du se, om du er i balance, hvor mange kulhydrater, du har indtaget samt protein og fedt. Du kan også skrive en note til hver dag. Det er en god måde at se dine fremskridt og spotte, hvad der kan være svært for dig.

MyFitnessPal tilbyder en gratis version. Den er meget god og indeholder det nødvendige. Ønsker du en udvidelse, kan du få premium. Prøv den gratis version af først, inden du beslutter dig for at købe premium.

kaloriebehov

2. Lose it!

Lose it! er en anden kalorieberegner. Lose it! indeholder en brugervenlig dagbog og træningslog. Du kan også tilslutte en skridttæller eller anden fitness enhed, du måske bruger.

Baseret på din vægt, højde, alder og mål giver den dig en personlig anbefaling til kalorieindtag.

Den indeholder en omfattende fødevaredatabase lige som MyFitnessPal og et ikon, der repræsenterer hver fødevarekategori. Maddagbogen er enkel og brugervenlig. Tilføjelse af nye fødevarer er ikke kompliceret, og du kan nemt bruge appen. Du får med Lose it! også en stregkodeskanner, så du nemt kan skanne det, du spiser, ind.

Vælger du Lose it! som din kalorieberegner, kan du gøre brug af chatten med andre brugere, hvor du kan dele dine erfaringer eller søge svar på nogle af dine spørgsmål. Du får en graf, der viser dit daglige og ugentlige resultat.

Er du konkurrenceminded, kan det være en fordel for dig at gøre brug af funktionen ”udfordringer”. Her kan du deltage i kostmæssige udfordringer eller lave dine helt egne. Det kan være en god måde, hvorpå du kan holde motivationen oppe.

Lige som med MyFitnessPal har du mulighed for at købe en premium-version med flere funktioner..

3. FatSecret

FatSecret er en gratis kalorieberegner. Den indeholder, lige som de andre to, en dagbog og en database over fødevarer. Du kan også finde sunde opskrifter, benytte dig af træningsloggen, få overblik med vægtdiagram og en journal.

Den indeholder ligeledes en stregkodescanner. Den hjælper dig med at finde den ønskede fødevare, du står med.

FatSecret tilbyder et månedligt resumé, som giver det totale kalorieforbrug for hver dag og et samlet gennemsnit for hver måned. Denne funktion kan være en hjælp til at spore dine samlede fremskridt.

FatSecret er meget brugervenlig. Det indeholder også et chat-fællesskab, hvor brugerne kan dele succeshistorier og få tips, opskrifter, med mere.

FatSecret tilbyder også en funktion, hvor du kan påtage dig udfordringer. Her kan brugere selv oprette eller vælge at deltage i kostmæssige udfordringer.