xyz122.jpg

Der er flere grunde til, at det kan give god mening at bruge kompressionsstrømper, da de kan gavne på flere måder. I bund og grund er der dog tale om særlige strømper, der er blevet udviklet til at kunne forbedre blodcirkulationen i benene.

Som regel er de fremstillet af en form for elastisk stof, som fås med forskellige kompressionsniveauer. Selve kompressionsgraden bliver stort set altid målt i millimeter kviksølv (mmHg). Jo højere et niveau, der er tale om, desto større vil kompressionen også være.

Kan reducere hævelser i ben og fødder

Som der også er givet udtryk for herover, så kan der være mange grunde til, at du skal bruge kompressionsstrømper. De fleste af dem, der gør brug af dem, gør det for at reducere hævelse i ben og fødder. Har man et ønske om dette, er denne type strømper en effektiv løsning.

Det er dog ikke alt, hvad de bliver brugt til, da det faktisk også er meget normalt, at man bruger dem til at forebygge blodpropper. Er der en risiko for, at du kan få en blodprop, vil disse strømper derfor være gode for dig, da de kan reducere risikoen for, at det sker.

Sådan fungerer de

Strømperne virker ved, at de giver en blid kompression, der hjælper med at fremme blodgennemstrømningen. Hertil har det også den effekt, at det er med til at reducere blodansamlinger. Netop derfor er der også mange, der kan få stor gavn af disse strømper.

De bliver ofte anbefalet til personer, der har åreknuder eller til personer, der er i risiko for at få en blodprop, men de kan faktisk have gavn for alle, der har hævede eller trætte ben. Derfor vil man også kunne bruge dem efter en lang træning eller deslige.

Vigtigt at vælge de rette kompressionsstrømper

I og med, at der er stor forskel på, hvor meget kompression, som de enkelte strømper har at byde på, er det vigtigt at vælge de rette. Disse strømper vil nemlig ikke have den effekt, du ønsker, at de skal have, hvis du ikke sikrer, at de har det rette niveau af kompression.

Hvis du ønsker at købe et par kompressionsstrømper, fordi du er i risiko for at få en blodprop, er det en god idé, at du allierer dig med din læge, som kan hjælpe dig med at vælge de rette. Det kan også være, at din læge mener, at der er en anden løsning, der vil være bedre.