Hvordan bruger man en massagepistol?

Bliv klogere på, hvordan man bruger en massagepistol og fordelene ved det »

Døjer du ofte med ømme muskler efter en lang dag på arbejdet? Eller skal din krop ofte bruge længere tid på restitution efter hård træning? Så kan en massagepistol være lige dét, du står og mangler.

Massagepistoler passer til alle – lige fra elitesportsudøvere og dig, der gerne vil have en dybdegående massage i ny og næ, eventuelt i forbindelse med ømme muskler.

Massagepistolen lægger sig i slipstrømmen af andre populære massage- og kompressionsredskaber såsom recovery boots, der ved at trykke og klemme dybt på bestemte zoner af kroppen aktiverer blodcirkulationen. Præcis som du kender det fra en traditionel massage. Med en massagepistol kan du klare opgaven på egen hånd – uden endnu en gang at skulle sende hundeøjne i retning af kæresten, der allerede har nok så ømme fingre.

Hvilke gavnlige effekter har en massagepistol?

Massagepistolen kan give en langt mere dybdegående massage (end når man bruger hænderne), og efter den øgede blodcirkulation vil der opstå en bedre iltning, så du kan modvirke væskeophobninger samt ophobninger af affaldsstoffer, der kan resultere i mælkesyre og ødemer.

Den elektriske massagepistol er som regel batteridreven og har flere hastigheder, så du selv kan styre intensiteten. Der medfølger også typisk flere former for mundstykker, der kan give forskellige effekter.

Når massagepistolen med sit motoriserede hoved rammer de forskellige zoner, støder den flere gange i sekundet. Målet med behandlingen er at gøre bindevævet omkring musklerne mere smidigt. Du vil også derfor opleve, at kroppen ikke er så spændt op som tidligere.

Massagepistoler er særligt populære blandt sportsfolk – både før og efter træningen. Før træningen kan den være med til at løsne musklerne op, så de kan præstere bedre, mens den efter træningen er effektiv til at forebygge mælkesyre og iværksætte en hurtigere restitution.

Ved at du jævnligt løsner kroppen op vil du også kunne forebygge overbelastningsskader.

SE VORES TESTOVERSIGT OVER DE BEDSTE MASSAGEPISTOLER

massagepistol test

 

 

 

Hvilken intensitet skal man vælge på sin massagepistol?

Når du arbejder med massagepistolen, skal du prøve dig frem med, hvad der virker bedst. Ofte skal du passe på med at vælge den højeste intensitet – af og til er det nok at bruge massagepistolen i lidt længere tid ad gangen. Ofte arbejder du kun i intervaller à få minutter.

Du skal helst kun bruge din massagepistol direkte på muskelgrupperne og ej på mere sårbare områder som nakken, skridtet eller brystvævet, da stødene her kan være for kraftige.

Kan det betale sig at købe en massagepistol?

Effekten af massage og kompression har i en langt årrække været undersøgt på kryds og tværs, og virkningen af f.eks. kompressionsstøvler (recovery boots) er efterhånden veldokumenteret, hvorimod massagepistoler er et af de nyere fænomener inden for området, og de har derfor heller ikke har været genstand for lige så mange studier. De gavnlige effekter fra massage og kompression er imidlertid utvetydige og er i dag en naturlig del af sportsmiljøer verden over, men er også et populært valg hos dé forbrugere, der har brug for at afstresse kroppen efter en travl dag på kontoret.

Så ja, det kan bestemt betale sig at købe en massagepistol, hvis du vil din krop det bedste.

Se også vores test af massagepistoler.

HVEM ER VI?

Her på siden har vi fuld fokus på sport og fitness. Alt fra gode råd og tips til oversigter over sportsgrene i hele Danmark.

CVR: 33873611

DinTekstforfatter.dk

POPULÆRE INDLÆG

Copyright © 2017 Nysport.dk . All rights reserved.