xyz122.jpg

Rigtig mange danskere er glade for at træne i vand, og det er ikke kun den klassiske tur i svømmehallen for at svømme baner, der har fanget os. De massive kyststrækninger omkring landet lægger også op til, at vi tager en tur i bølgen blå, når der skal opbygges muskler og dagen 30 minutter skal udfyldes. 

Hvis du som mange andre danskere er klar til at kaste dig i de danske farvande for at træne, så bør du læse med her, hvor vi kommer med tre rigtige gode bud på spændende og alternative træningsformer, der kan dyrkes i havet – både alene og i hold. 

padleboard-kvinde

Havkajak

For de fleste er det en hyggehobby, når der lægges op til en tur i kano med familien eller vennerne – og det kommer der ikke den mest effektive træning ud af, men det er på den anden side en super skøn måde at holde ferie på. Vil du gerne have lidt mere ud af din tur i vandet, så er en kajak et rigtig godt bud, hvor du virkelig får brugt kroppen og får pulsen op. 

Du kan både bruge havkajak alene, men du kan også træne sammen med en kammerat eller i en klub, hvor der er rig mulighed for at få en sund konkurrence op at køre og udfordre dig selv og andre, mens du kommer i form. Havkajak er en af de træningsformer, der er blevet rigtig populære gennem de sidste år, hvor kajakklubberne landet over også melder om bugnende medlemstal. 

Paddle boarding / race SUP 

Den perfekte blanding mellem kajakroning og surfing. Med et paddle board eller en SUP står du op og skubber dig gennem vandet med en åre, der giver dig ekstra fart og sørger for, at du ikke er afhængig af elementerne, men i stedet din egen styrke, når du skal fremad. 

Det er en sportsgren, der er relativt ny og ukendt herhjemme, men den vinder hurtigt ind, og har du først prøvet det, er du hurtigt solgt til den lækre træningsform. Det giver dig muligheden for at se landet fra en anden vinkel, komme hurtigt rundt på vandet og få trænet hele kroppen igennem på samme tid. 

Det er ikke alene muligt at træne alene eller sammen på separate SUPs, du kan også finde gruppepakker med større boards og udstyr til flere personer. Det er en oplagt måde at træne sammen, men er også en rigtig god mulighed for dig, der leder efter en alternativ form for teambuilding eller sammenrystning af personer, der skal lære hinanden at kende på kort tid. 

kvinde i havkajak

Havsvømning

Det kan dyrkes hele året rundt, men ønsker du at træne i havet om vinteren, så kræver det en dragt, der dækker hele kroppen og samtidig isolerer dig fra vandet, så du ikke bliver kold eller mister følelsen i hænder og fødder. 

Når du svømmer i havet, vil du opleve, at det er en helt anderledes og mere levende følelse i kroppen, frem for når du træner i en svømmehal, hvor vandet ligger stille. Derfor vil det også betyde, at du skal bruge kroppen på en anderledes måde for at komme frem og nå de samme distancer, som du ville kunne dække i et svømmebassin. Her får du ikke den gængse opdrift og heller ikke vandet, der ligger stille omkring dig. 

I havet vil du skulle kæmpe mod strømmen, bølgerne og ikke mindst saltvandet, der til trods for, at det har en vis opdrift, slet ikke er lige så let at svømme i, som du kender det fra svømmehallen, hvor vandets klorin indhold sørger for at din krop føles endnu lettere og svømning derfor ikke kræver den samme muskelstyrke. Derfor vil du også opleve, at du i starten kan svømme kortere afstande i havet, end du er vant til fra klorvandet.