xyz122.jpg

Uanset hvad årsagerne er, så er hårtab aldrig en særlig interessant oplevelse. Oplever man hårtab, så kan en hårtransplantation selvfølgelig være en løsning, men vores generelle sundhed kan også relateres til nogle af de væsentligste årsager til hårtab.

De sundhedsmæssige årsager

Før der kigges på de forskellige sundhedsmæssige årsager, så bør det altid nævnes, at der selvfølgelig er mulighed for at få lavet en hårtransplantation i Danmark. Man kan, for eksempel, tjekke denne side for en god løsning. 

Et eksempel på sundhedsmæssige årsager kan være kosten – og en usund livsstil. Det kan være dårlige spisevaner, som resulterer i vitaminmangel, underernæring samt mangel på proteiner og fedt. Det kan også være et resultat af noget specifikt, som for eksempel en streng diæt. Ligeså kan blodmangel også være en årsag, mens diverse hormonelle faktorer, som kan være mange, også kan være en bagvedliggende årsag til hårtabet. Overordnet er det nok ikke nogen overraskelse, at diverse sundhedsmæssige problemer kan manifestere sig fysisk på forskellige måder, hvoraf én disse altså er hårtab. 

Sygdomme, såsom kroniske hudsygdomme eller infektionssygdomme kan også forårsage voldsomt hårtab. Der er også sygdomme i skjoldbruskkirtlen og reumatologiske sygdomme, mens kræft og diverse kræftbehandlinger også kan have en effekt. I værste tilfælde kan det også være Alopecia, som er en sygdom, der kan ramme både mænd og kvinder. Det er en autoimmun hudsygdom, hvor kroppens eget immunforsvar angriber hårfolliklerne, hvilket får hårets vækstcyklus til at gå i stå, hvorefter håret begynder at falde af. Dette er dog ikke noget, som en hårtransplantation kan hjælpe på. I sådanne tilfælde anvendes typisk binyrebarkhormon og lysbehandling. 

Hvad med den hårtransplantation? 

Udover eksemplet med Alopecia, så betyder det som sådan ikke noget, hvorfor man oplever hårtab – man kan stadig få en hårtransplantation. Det vigtigste, når man kigger på en hårtransplantation, er hårtabet. Er det imidlertid sygdomme eller helbredsmæssige problemer, som er årsagen til hårtabet, så bør man altid kigge forbi sin læge først, inden man begynder at kigge på hårtransplantationen som en løsning. For det giver naturligvis altid mening, at kigge på, hvad man selv kan gøre i hverdagen for at undgå hårtab. På den måde hjælper man også selv til en mere optimal hårtransplantation. 

Men et godt sted at kigge forbi, hvis man er interesseret i en hårtransplantation i Danmark, er Poseidon Klinikken i København. Poseidon har i samarbejde med med konsulenter fra hele verden sammensat et behandlingskoncept, der kan give en fantastisk behandling. Klinikkens læge, Dr. Minogiannis Polychronis har siden 2003 lavet mere end 6.000 behandlinger i flere lande, heraf  altså også i Danmark. Så Poseidon Klinikken er et rigtig fornuftigt valg for enhver, der leder efter en god, ikke-kirurgisk hårtransplantation.