xyz122.jpg

Mange af os har muligvis nogle håndklæder hjemme som er gamle og som vi har lånt eller overtaget fra bedsteforældre, eller som bare er gået med videre igennem fra ens barndom. Det er ikke bambus håndklæder, jeg her taler om, men gamle håndklæder typisk fremstillet af ren bomuld. Jeg har personligt erhvervet mig nogle af disse gamle håndklæder, fordi der ved en flytning i tidernes morgen opstod en situation, hvor der skulle bruges et håndklæde til at vikle rundt om nogle porcelænsting, eller der skulle bruges et håndklæde der skulle beskytte en glasplade mod slag undervejs på en biltur. I kampens hede havnede de gamle håndklæder pludseligt hos mig, og fordi de ikke fejlede noget skulle de ikke smides ud.

De gamle håndklæder har efterfølgende været brugt hjemme indtil de ikke kunne klare mere. Når tiden for udskiftning så dukker op, har vi kigget os om efter nye håndklæder. I søgningen på disse er vi blevet bevidste om kvalitet, men også på om vi kan vælge økologiske håndklæder og miljøvenlige håndklæder. Her er bambus håndklæder kommet ind i billedet. Vi har opdaget at der er mange gode egenskaber ved bambus håndklæder. Udover de mere håndgribelige egenskaber som at bambus håndklæder oftest tørrer hurtigere end håndklæder i ren bomuld, er der også det miljøvenlige perspektiv i valget af den type håndklæder. Bambus materialet er et naturligt materiale, der kan dyrkes og vokse uden brug af pesticider og skadelige kemikalier. Bambus har også en høj slidstyrke, hvorfor det er velegnet til brug i tekstiler.

De gode ting ved bambus håndklæder

Som materiale har bambus mange gode kvaliteter, som føres videre til fine egenskaber ved brug af bambus i tekstilmaterialer. Bambusfibret har mange små huller og kan derfor optage mere vand uden at komme til at føles våde, hvilket gør bambus håndklæder særdeles velegnet at bruge til at tørre sig med til træning og sport, hvor man kan svede meget. Dertil kan materialet føles blødt og virkelig behageligt mod kroppen, hvorfor bambus håndklæder er en dejlig ting at bruge. Bambus materialet har også en svedabsorberende effekt, hvorfor håndklæder med bambus er skønne at bruge til at ligge på og solbade på stranden. Bambus indeholder forskellige typer olier, som indeholder forskellige stoffer som kan hæmme væksten af mikroorganismer. Forskellige undersøgelser peger på at stofferne i de olier som bambussen indeholder, kan være med til at give bambussen en antibakteriel effekt. Det kan eksempelvis være gavnligt for folk med udslæt eller eksem. Så der er forskellige gode egenskaber ved vælge tekstilmateriale der indeholder bambus. Uanset om du er på jagt efter et økologisk håndklæde til at tørre hænder i eller et økologisk badehåndklæde til din næste strandtur, kan du på GreenTown blandt andet finde et udvalg af bambus håndklæder og andre ting til hjemmet eller kroppen, som er produceret med fokus og respekt for miljøet.