xyz122.jpg

Corona har forårsaget at mange undgår at gå til fitnesscentrene og de fleste ved at bevægelse stadigt vigtigt – at investere i et simpelt (eller et mere avanceret gym derhjemme) er derfor en god idé lige nu.

Hvad har jeg brug for i mit gym derhjemme?

Tommelfingerregel nummer et, når du begynder at planere dit ”hjemmegym” – er at finde ud af hvad præcis du har brug for i din træning, at købe noget der ikke bliver brugt, er bare spild af penge.

Satse på, hvad du synes er sjovt, og det du brugte i dit center, da det var åbent. Hvis du ikke har et dedikeret område i dit hjem, er det også en ekstra bonus, hvis træningsudstyr kan fjernes, hvis det er nødvendigt. Hvis du f.eks. har et skur udenfor dit hus som du kan bruge som gym, så sørg for at sikre det ordentligt hvis du investerer i nogle værdifulde træningsredskaber, så at de ikke er ligetil for tyver. F.eks. Norh Låsesmed på Vesterbro, kan hjælpe dig med dette og til en god pris!

Her er nogle tips på udstyr, der kan være gode at have i dit gym derhjemme;

Yoga eller fitnessmåtte

Din træning vil være mere komfortabel med en blød overflade. Det er hverken praktisk eller smart at svede på f.eks. dit sengetæppe. En anden fordel ved en yogamåtte er også at nogle modeller har en praktisk skridsikker beskyttelse, så du ikke behøver at glide rundt så meget.

Sjippetov

Sjippetov er ikke kun for børn og boksere. Det er høj intensitet træning for hele kroppen og fitness. Desuden er det relativt billigt. Nogle sjippetove giver dig også muligheden for at indstille længden og andre har indbygget ekstra vægt.

Skum rulle

En skumrulle kan bruges både til opvarmning eller som massage. Der findes mange forskellige variationer at købe.

Elastik bånd

Elastik bånd kan fås i mange forskellige forme og kan bruges både ved opvarmning, udtrækning og træning. De lidt dyrere varianter, af højere kvalitet med håndtag, kaldes for TRX (Total body Restistance Exercise)

Frie vægte

Hvis du ønsker at træne med mere end din egen kropsvægt, kan det være godt at have et mindre udvalg af frie vægte – for eksempel i form af vægtplader, kettlebells og håndvægte. Vælg vægte, der passer til dit niveau.

En god træningsmaskine

En god træningsmaskine et rigtigt godt at have, da de er meget nemt at opsætte mål og udfordre dig selv med en sådan form for maskine. F.eks. så kan du lave en plan, i denne uge skal jeg løbe i 20 minutter hver dag på mit løbebånd og i næste uge 30. Du kan tydeligt på maskinens display, se hvor meget du udvikler dig.

Hvis har en god plads derhjemme til et løbebånd med blot mangler en enkelt stikkontakt, så er det en relativt lille opgave for din lokale service elektriker, som kan klares på en lille time.

På vores side kan du også fordybe dig lidt mere i forskellige træningsmaskiner og varianter som findes at købe i dag.