xyz122.jpg

Når du køber nyt fiskehjul er det vigtigt, at vælge en af høj kvalitet. Du vil få en markant bedre oplevelse og et produkt, der ganske enkelt holder længere. Men desuden skal du vælge et fiskehjul, der passer til den type fiskeri, som du foretrækker.

Et fiskehjul

Uden et fiskehjul kan du ikke fiske som du kender det. Det er via fiskehjulet, at du kan få fiskelinen ud i vandet og retur igen forhåbentlig med fangst. Et fiskehjul er forudsætning for fiskeri fra stang som du kender det. På hjulet er en bremse, der skal forhindre at fiskelinen ikke bare trækkes ud af hjulet. Desuden skal den fjerne noget af belastningen på linjen. Et fiskehjul er nok det vigtigste ved en fiskestang.

Saltvand slider

Det er vigtigt med et fiskehjul af høj kvalitet og med høj slidstyrke. Specielt når du fisker i havvand med højt saltindhold er der hårdt slid på hjulet og et dårligt fiskehjul kan blive ødelagt efter få fisketure. Under alle omstændigheder er det vigtigt at fiskehjulet vaskes regelmæssigt efter at have været i kontakt med saltvand. Så kan det i hvert fald holde lidt længere.

Typer af fiskehjul

Fiskehjul findes i forskellige udgaver med forskellige fordele og ulemper. I webshoppen Lystfiskeren.dk har de opdelt i kategorierne spinnehjul, multihjul og fluehjul. Og så findes der naturligvis en række forskellige brands på markedet, der laver fiskehjul af høj kvalitet. Hos Lystfiskeren.dk fører de kendte mærker som Shimano, Okuma og Vision. Det gør de også hos Outdoorxperten. Noget af det bedste du kan finde på markedet.

typer af fiskehjul

Spinnehjul

Ved spinnefiskeri skal du helst bruge et spinnehjul. Spinner-fiskeri er en nem og derfor populær måde at fiske på. Men derfor skal fiskehjul selvfølgelig være af god kvalitet alligevel. Det er vigtigt at hjulet kører glat, så du får hurtigere spinning.

Multihjul

Hvis du ikke er dedikeret til en speciel form for fiskeri, men ofte skifter, så kan du med fordel vælge et multihjul. Disse findes så i forskellige størrelser. Et stort multihjul kan bruges til store fisk, mens der er hurtigere spinning i mindre multihjul.

Fluehjul

Er fluefiskeri din foretrukne fiskeform, så skal du have en fiskehjul specielt designet til denne disciplin. Igen findes en række forskellige varianter, som du kan vælge ud fra dit behov. Der er altså en række parametre du skal være opmærksom på, når du skal finde det optimale fiskehjul til din fiskestang.