xyz122.jpg

Badminton handler om meget mere end bare skud og slag med ketcher. Vil du være god til badminton, kræver det også, at fodarbejdet er i orden. Her er det vigtigt at vælge nogle badmintonsko som du står godt fast i, så du hurtigt kan vende og accelerere mod bolden. Gode badmintonsko skal dog også være komfortable at spille i. Her er, hvad du ellers bør vide om dine kommende badmintonsko.

Vælg en stram størrelse

Når du spiller badminton, bevæger du dig frem og tilbage, fra side og til side uden nogen fast mønstre. Du skal derfor altid være klar på at lave et pludselig retningsskifte, hvis modstanderen slår en lang bold. Netop derfor er det vigtigt for dig, at du vælger en sko som du står godt fast i. Dette betyder helt konkret, at din badmintonsko gerne må sidde stramt fast om foden – dog uden at den bliver decideret ubehagelig at have på. Dertil spiller skoens bundstykket også en afgørende rolle, hvor du med fordel kan vælge en sko med skridsikker sål.

Vælg den rette sål

For at stå så fast som muligt og undgå at glide, spiller de fleste med gummisåler på deres badmintonsko. Ulempen ved gummisåler er dog, at de meget nemt bliver beskidt og samler snavs, hvilket reducerer trækkraften i skoene. Vælger du at spille med gummisåler, hvilket de fleste professionelle også gør, er et godt råd i kampsituationer derfor at skylle dine såler undervejs. Mange professionelle badmintonspillere så som Viktor Axelsen plejer derfor i pauserne lige at duppe underlaget på deres sko med et fugtig håndklæde.

Vælg en sko med god dæmpning

Under en badmintonkamp vil du ofte hoppe og kaste dig mange gange. Disse mange hop giver dog nogle små stød, som i længden kan være udmattende og hårdt for fødder og knæ. Inden du vælger dig en badmintonsko, er det derfor en god ide for dig, at undersøge hvilken dæmpning der er på skoen. I de fleste badmintonsko er der nogle små puder indbygget i skoen, som absorberer de mange små stød, og som samtidigt giver dig et bedre afsæt, så du kan nå også nogle af de høje bolde, der bliver skudt over nettet. Før du vælger skoene, kan det dertil være en god ide at teste skoene først. Tag dem på, simulere både løb, hop, tempo og retningsskifte, for bedre at kunne konstatere om skoene passer dig, og du er komfortable i dem.