xyz122.jpg

Uanset om du dyrker sport på et professionelt niveau, eller om sport er en hobby for dig, så hører sportsskader desværre til livet som en aktiv person. Sportsskader kan stå i vejen for udførelsen af din sport og være til gene for din hverdag. 

Har du en sportsskade, så er det vigtigt at få den behandlet så hurtigt som muligt, så den ikke udvikler sig til en værre skade. Derfor kan du med fordel tage til en fysioterapeut. Fysioterapi er nemlig en effektiv måde at behandle sportsskader, så du ikke går og har problemer eller gener til hverdag. 

Hvad er sportsskader egentlig for noget?

Sportsskader er en fælles betegnelse for skader, som opstår under dyrkelsen af en sport. Der findes generelt set to typer for sportsskader i form af akutte sportsskader og overbelastningsskader ved sport. 

Akutte sportsskader er skader, som opstår, mens du er fysisk aktiv. Skaden igangsættes oftest af en pludselig bevægelse, som kan fastsætte sig i muskler, led eller knogler. Akutte sportsskader optræder gennem symptomer kort efter den pludselige bevægelse. 

Overbelastningsskader opstår ved dyrkelsen af sport over en længere periode. Disse opstår oftest ved, at man overbelaster et led over en længere periode, og at smerten nu er blevet så slem, at det påvirker din udførelse af sporten. 

Sådan kan fysioterapi behandle dine sportsskader

Hos en fysioterapeut vil du komme i et forløb, som bliver skræddersyet specifikt efter dine behov og din skade. 

Ved akutte sportsskader bliver det først og fremmest vurderet, hvorvidt du har behov for en operation. Dette kan være nødvendigt i nogle tilfælde, da nogle lidelser ikke kan hele af sig selv. Hertil vil din fysioterapeut planlægge et genoptræningsprogram til dig, som vil fokusere på at genopbygge sin styrke, balance og koordination. 

En fysioterapeut kan også hjælpe dig ved overbelastningsskader. Da disse skader oftest føles dybe og findes i senevævet, skal der skræddersys et forløb, hvor du får undgået bevægelser, som giver dig smerter. Dermed kan området få nok med ro i en periode. 

Book online og kom i gang med et forløb

Det er nemt og simpelt at komme i gang med et fysioterapi forløb, så du kan få din sportsskade behandlet. Du skal blot gå ind og booke en tid online. Ved det første møde vil du blandt andet snakke om, hvordan skaden er opstået, hvilke gener du oplever, og hvordan smerten føles. 

Herefter vil du komme i gang med dit personlige forløb, så du kan blive klar og frisk til atter at dyrke sport igen.