xyz122.jpg

Motion er noget, som mange danskere kunne dyrke mere af. Det er ikke fordi, man skal overdrive. Men motion er godt for både vores mentale og psykiske helbred. Der er mange måder at gøre det på. Hvis man har brug for at blive sparket i gang med træningen, kan man overveje at anskaffe sig en skridttæller.

 

Med en skridttæller kan man dagligt følge med i, hvor mange skridt man tager. På den måde kan man blive ekstra motiveret for at nå op på de anbefalede skridt om dagen. Sofaen kan ofte virke tiltrækkende. Men faktisk kan man få mere og fornyet energi af at komme ud og bevæge sig lidt i stedet.

 

Mange smarte ure

Teknologien har for alvor udviklet sig meget på de seneste par år. Nu kan man få fat i et smart sportsur. Fordelen ved dem er, at man både får indbygget skridttæller, kalorieforbrug og meget mere. De kan endda måle ens søvnaktivitet. Jo flere smarte funktioner, jo dyrere er uret ofte. Derfor bør man afgøre, hvor mange smarte funktioner, man egentlig har brug for.

 

Hvis man synes, at de normale sportsure er for klodsede og store, kan man til fordel vælge et mindre skridttæller-armbåndsur. De fylder mindre på armen og er mere kompakte. Desuden holder dette ur også bedre på batteriet. Så behøver man ikke at oplade det så ofte. Man behøver heller ikke at bruge lang tid på opladning. De små batterier er hurtigt opladede igen.

 

Vælg et ur efter behov

Det kan være svært at tage beslutningen om valg af ur. Der er nemlig utrolig mange forskellige på markedet. Det handler om at først og fremmest finde ud af, hvilke behov man har til uret og skridttælleren. Hvis behovene pludselig bliver større, kan man altid opgradere og købe et mere avanceret ur. Derved kan man starte i de små.

 

Hvis man eksempelvis ikke har trænet så meget før og egentlig bare vil i gang med noget mere bevægelse, kan det være rigeligt med få smarte funktioner. Dette kan være en god motivationsfaktor i begyndelsen. Efterhånden som ens træningsmængde måske øges, kan man købe et lidt dyrere ur.

 

Hvad sker der i kroppen, når man går?

Men hvorfor er det i det hele taget så godt at gå? Eksperterne mener, at vi helst skal gå 10.000 skridt om dagen. Det er der faktisk rigtig mange gode grunde til. En gåtur kan faktisk både være med til at styrke vores krop og vores sind. Musklerne bliver også stærke af en gåtur. Undersøgelser viser desuden, at man helt generelt kan blive gladere af at gå ture.

 

På den måde kan regelmæssige gåture være med til at holde stress væk fra kroppen. Det kan måske være svært at finde tiden til gåturen. Finder man det svært, kan man evt. udvælge nogle dage i ugen, hvor man skal gå en tur. Det er ikke sværere end at hoppe i et par gode gåsko og komme ud ad døren. Man kan både gøre det alene eller med en god ven.

 

Et pusterum i hverdagen

En gåtur kan give en plads til at trække vejret i en travl hverdag. Man kan eventuelt også kombinere gåturen med en god lydbog eller ringe til en ven. På den måde kan man også føle, at man har selskab med på turen.

 

Faktisk kan skridttælleren også være en vigtig faktor. Den kan give daglige påmindelser om, at man skal gå flere skridt. I sidste ende kan det være at hele ens træningsmængde kan stige. Faktisk mener man, at træningsmængden kan øges med 25% ved hjælp af skridttælleren