xyz122.jpg

Det kan være, at Biler er din yndlings disney film, og at du altid har drømt om at deltage i et rally. Men det kan være, at denne drøm aldrig er blevet ført ud i livet, da det måske har virket uoverskueligt at få den til at ske. Hvis dette er tilfældet, skal du se denne guide som det skub, der måske skal til, da du her får det overblik og de råd, du måske har manglet. Så læs med her og bliv klogere på, hvordan du bliver klar til dit første rally. 

Find det rette køretøj 

Du kan til et rally deltage i en hvilken som helst bil, men hvis du ikke synes, at din nuværende bil er passende og måske ikke har budgettet til at købe en helt ny bil til dit første rally, findes der er heldigvis andre muligheder, da du på en bil auktion kan finde en bil, der egner sig perfekt til bilsport. For på en bil auktion finder du ikke kun en bil til en billig pris, du finder også et bredt sortiment, så du kan være sikker på at finde den bil, du søger. Du kan derfor med fordel undersøge dine muligheder på en fysisk eller online bil auktion, hvor du kan komme et skridt tættere på at finde det oplagte køretøj til dit første rally. 

Start med klubrally 

Før du deltager i dit første rigtige rally, skal du melde dig til klubrally, hvor du skal gennemføre et notekursus og 6 klubrally, så du kan få licens til at deltage i dit første rigtige rally. Klubrally forløber således, at man skal gennemføre en forhindringsbane med kegler hurtigst muligt, og du bør også melde dig til et klubrallykursus, hvor du vil få den vejledning, der skal til, for at du kan deltage i dit første rigtige rally, som du kan deltage overalt i landet, så snart du har fået din klubrallylicens. 

Glem ikke sikkerheden 

Før du deltager i dit første rally, er det vigtigt at have styr på sikkerheden, så du får den bedst mulige oplevelse og ikke kommer til skade. For det er et krav, at deltagerne bærer en godkendt styrthjelm, og at bilen er udrustet med en nødhjælpspakke, så du er forberedt, hvis der skulle ske noget, som ikke var en del af planen. Derudover må du heller ikke glemme sikkerheden i at have en observatør, der under rallyet observerer din rute, så du er forberedt på, at der måske kommer et skarpt sving eller to.