xyz122.jpg

Når man dyrker ridning, og er en passioneret og dygtig rytter, så passer man selvfølgelig også rigtig godt på sin hest. Og ikke kun sig selv som rytter.  Det gør man blandt andet ved at sørge for, at hesten ikke får skader eller udsættes for særlig uhensigtsmæssig behandling. Og så sørger man selvfølgelig for, kun at have det bedste udstyr. Til såvel hesten som sig selv. Er du nybegynder udi ridningens kunst og gerne vil vide noget mere om, hvilket udstyr, der er et must have, så læs med her.

Hvilket udstyr er nødvendigt til hesten?

Selvom ridning en populær sport, så er det også en sport, der potentielt kan være farlig og give alvorlige skader på såvel rytter som hest. Det er derfor vigtigt, at man som rytter gør de nødvendig foranstaltninger, og sørger for at have det rigtige udstyr. Til hesten skal man have en god sadel og et sadelunderlag i høj kvalitet , det er afgørende for din hests ve og vel, når I rider.  

Der er flere typer sadelunderlag, som f.eks. dressurunderlag og springunderlag. Typen af underlag afhænger af, hvilken type ridning, som du dyrker. Det giver næsten sig selv, hvis du dyrker springridning, skal du have et springunderlag, som passer til din springsaddel. Er det dressurridning, du dyrker, er det et dressurunderlag, som du skal have til din dressursaddel. 

Herudover skal du selvfølgelig også have trense, bid og tøjle, så du kan styre din hest sikkert, hvorhen du vil.

Hvilket udstyr er nødvendigt til rytteren?

En hest er et stort og stærkt dyr, og er man ikke vant til at styre en hest, så kan man komme galt afsted. Faktisk er ridning en af de sportsgrene, hvor rigtig mange komme til skade. Sikkerhed er derfor nr. 1, når det kommer til udstyret. En vigtig ting er derfor selvfølgelig at sørge for, at have en god ridehjelm, som passer og sidder som den skal, så den kan beskytte ved potentielle fald. De fleste rytter har prøvet at falde af hesten et par gange, hvor en god hjelm har afbødet alvorlige skader. Herudover er det også godt at have et par ridebukser og et par gode ridestøvler.

Man kan selvfølgelig godt ride i almindelige jeans og gummistøvler. Men ridebukser og ridestøvler er lavet specifikt til formålet. Ridebukser giver den største beskyttelse mod friktionsskader på indersiden af lårene, ligesom de er komfortable og funktionelle. Ridestøvlerne skal være behagelige at have på, ligesom de skal give dig et godt greb omkring sadlen og hesten.

Good to go

Når du har dit eget og hestens udstyr i orden, og dressurunderlag eller springunderlag på plads, så er du og din hest good to go.