10000 skridt om dagen – hvor meget er det og hvilke fordele har det? Find svarene her!

Hvis du er som de fleste mennesker, går du sandsynligvis ikke nær så meget, som du burde. Sundhedsstyrelsen anbefaler bl.a. at man forsøger at nå 10.000 skridt om dagen. At gå 10.000 skridt om dagen er nærmest blevet noget af en guldstandard, når det kommer til fitness og sundhed.

Men hvor meget er det egentlig? Og hvad er fordelene? Det ser vi nærmere på herunder!

Hvor mange skridt skal man gå om dagen?

I Danmark er det anbefalet af Sundhedsstyrelsen, at man som voksen går 10.000 skridt om dagen, hvor børn anbefales 12.000 skridt om dagen.

Hvor hurtigt og hvordan betyder mindre end det gør bare at få en masse skridt gået om dagen.

En undersøgelse offentliggjort i JAMA Internal Medicine tyder dog på, at voksne fint kan ”nøjes” med at sigte efter at gå 7.500 eller flere skridt om dagen for et godt helbred. Undersøgelsen fulgte en gruppe på over 16.000 japanske voksne i seks år, hvor de sporede deres skridttal og sundhedsresultater.

Resultaterne viste, at de, der i gennemsnit tog 4.000 skridt om dagen, havde en signifikant mindre dødelighedsrate end dem der i gennemsnit gik ca. 2.700 skridt om dagen.

Så hvis du ønsker at forbedre dit helbred, så sigt gerne efter at nå det 10.000-trins mål hver dag, men husk også, at 5.000 skridt er bedre end 2.000 eller slet ingen. Så hvis du ikke er helt der endnu, så fortvivl ikke – hvert skridt tæller!

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

6 gode råd til at komme i mål med de 10.000 skridt dagligt

En stillesiddende livsstil er en væsentlig risikofaktor for udvikling af hjerte-kar-sygdomme. Gåture er en enkel og effektiv måde at forbedre dit kardiovaskulære helbred på. For at reducere din risiko for hjertesygdomme, sigt efter at gå 10.000 skridt hver dag.

Du behøver ikke at gå på én gang. Du kan dele dine daglige skridt op i mindre trin i løbet af dagen. For eksempel kan du tage en rask 10-minutters gåtur om morgenen, under frokosttid og om aftenen.

Har du brug for mere inspiration eller råd til, hvordan du bedst får presset flere skridt ind i løbet af dagen, så kommer vi her med nogle forslag.

#1 Find en at gå daglige eller ugentlige ture med

En god måde at sikre man får gået noget mere er ved at finde en ”gåmakker”. En gåpartner kan hjælpe med at motivere dig til at få gået noget mere – du har lidt en, som står og ”venter” på dig, kan man sige.

Prøv at finde en makker, der har samme tempo som dig. Der er ikke noget værre end at føle, at du slæber dine fødder, mens din partner går foran. For det andet skal du kigge efter nogen, der har en fleksibel tidsplan. Det gør det lettere at finde tid til at gå sammen. Overvej også at finde en gåmakker, der bor tæt på. På denne måde behøver du ikke spilde tid på at rejse for at møde dem.

#2 Tag længere gåture med hunden

En god gåtur med hunden kan være lige, hvad du har brug for for at rydde hovedet. Træd ud af huset og ud i den friske luft, og tag dig tid til at slentre rundt i blokken. Lad din firpotede ven vise vejen og nyd den friske luft.

Du skal jo ud at gå med hunden alligevel, så hvorfor ikke tage en lidt længere tur?

Du vil nok endda måske opdage, at gåture med din hund hjælper med at forbedre dit humør. Det at tilbringe tid i naturen kan være med til at mindske stressniveauet og øge lykkefølelsen. Og der er ingen bedre måde at få noget motion på end ved at gå en afslappet tur med din firbenede ven. Så næste gang du føler dig lidt nede, tag fat i snoren og tag ud på en forfriskende gåtur med din hund.

#3 Lyt til en god lydbog og trask derudaf

Når du er ude at gå en tur, er det sidste du vil at tænke på hvert skridt, du tager. Det bliver hurtigt kedeligt for mange at gå. Men med en lydbog kan du slappe af og nyde dine omgivelser, mens du stadig får noget motion.

Lydbøger er gode til alle slags gåture, uanset om du slentrer rundt i blokken eller vandrer op ad et bjerg.

Så næste gang du skal ud at gå en tur, så overvej at tage en lydbog med. Det kan bare gøre det bare lidt nemmere at komme ud og gå – og mindre kedeligt for nogen, hvis man gerne vil motivere sig selv til at gå de ekstra skridt dagligt.

#4 Del evt. dine skridt ud over flere gåture

Det kan for mange virke som meget med de 10.000 skridt dagligt og især på én gang. Hvis du deler det op i mindre gåture, vil det ofte kunne virke mere overskueligt.

En god måde at starte på er ved at sigte efter 2.000 skridt om morgenen. Dette kan nemt opnås ved at tage en kort gåtur rundt i kvarteret hvor du bor – måske med morgenkaffen med i hånden.

Prøv evt. også at tage endnu en gåtur på mindst 10-20 minutter om eftermiddagen.

Aften er et godt tidspunkt for endnu en kortere gåtur, som ikke behøves være lige så lang som de andre småture.

#5 Sørg for nogle ordentlig sko til turene

Det er vigtigt have nogle behagelige sko til gåturene, da de forkerte sko kan genere dig og gøre gåturen mindre behagelig – og dermed også mindske chancen for du får gået de ekstra skridt.

Prøv at anskaffe dig nogle behagelige sko, der er designet specielt til vandring/løb, da de sandsynligvis vil være mere komfortable og give bedre støtte. Vælg evt. et par støttende sneakers eller gåsandaler, som du også kan bruge til daglig. Med de rigtige sko, vil du også kunne øge motivation for at komme ud og gå noget mere og måske endda nå de 10.000 skridt noget oftere.

Vi håber det kan hjælpe lidt med motivationen ift. at få gået nogle flere skridt – det vigtigste er ikke nødvendigvis du død og pine når de 10.000 skridt hver dag, men om ikke andet får bevæget dig mere end du gjorde før.

#6 Anskaf dig en skridttæller

Det kan måske lyde overdrevet at investere i udstyr for at få gået de ekstra skridt, men rent faktisk kan det give et motivationsboost med en skridttæller. For mange er det sjovere, når man kan følge med i, hvor mange skridt man rent faktisk går i løbet af dagen. Det kan tit motivere en til lige at få de sidste 1000 eller 100 skridt med, så man rammer de 10.000 skridt.

For nogen kan det også sætte gang i konkurrencegenet. Måske er I flere på arbejdet, der har aftalt et mål om de 10.000 skridt om dagen, og så kan det godt gå hen og blive lidt af en dyst.

 

 

8 kæmpe fordele ved at gå 10.000 skridt om dagen

 

Er du ikke helt overbevist om, at du bør gå flere skridt og gerne 10.000 om dagen? Så har vi herunder listet nogle af de væsentligste fordele ved det. Og tro os, din krop og dit helbred vil takke dig, hvis du får det gjort!

10000 skridt

 #1 Styrker kredsløbet og hjertet ❤️

Hjertet er en muskel, der skal trænes ligesom enhver anden muskel i kroppen. Gåture er en fantastisk måde at holde hjertet sundt og stærkt. Blot 10.000 skridt hver dag kan gøre en stor forskel i det generelle kardiovaskulære helbred.

Gåture styrker hjertet og hjælper med at pumpe blod mere effektivt gennem hele kroppen. Denne øgede cirkulation kan hjælpe med at forhindre hjertesygdomme og andre tilstande såsom slagtilfælde. Gåture hjælper også med at sænke blodtrykket og kolesterolniveauet, som begge er vigtige for at opretholde et sundt hjerte.

#2 Mere spændstig og smidig hud 🙏

Mere elastisk og smidig hud er noget, vi alle stræber efter. Og selvom det lyder lidt mærkeligt, så kan de ekstra skridt om dagen faktisk også bidrage til dette.

At gå er en god og nem måde at få vores kroppe i bevægelse og øge cirkulationen. Blodcirkulationen tilfører næringsstoffer i epidermis(overhuden), og partiklerne renser samtidig huden. Samtidig åbner porerne op, blodet fører affaldsstoffer ud af kroppen.

#3 Holder hjernen i form 🧠

Gåture er en af de enkleste og mest effektive måder at holde din hjerne i form på. Bare et par minutters gang hver dag kan forbedre din mentale sundhed og dit velvære.

Gåture er derfor en fantastisk måde at forbedre dit humør og mentale sundhed på. Det kan hjælpe med at reducere stress, angst og depression. Så de 10.000 skridt om dagen kan også hjælpe med at forbedre din hukommelse og kognitive funktion.

#4 Du sover bedre 🛏️

At gå er ikke kun godt for dit fysiske helbred, men det kan også forbedre din søvn. En undersøgelse offentliggjort af Sleep Health viste, at folk, der går flere skridt hver dag, sover bedre end dem, der ikke gør.

Undersøgelsen så på data fra 490 voksne. Deltagerne bar aktivitetsmålere og besvarede spørgsmål om deres søvnvaner. Forskerne fandt ud af, at de, der tog flere skridt om dagen, var mere tilbøjelige til at rapportere bedre søvnkvalitet. De sov også længere og havde mindre træthed i dagtimerne.

#5 Nedsætter risikoen for depression 💪

Undersøgelser viser også, hvordan bare små mængder aktivitet kan mindske risikoen for depression betydeligt. CDC konkluderer bl.a., at folk, der regelmæssigt dyrker bare lidt aktivitet, som fx en gåtur, har et bedre humør og er mindre tilbøjelige til at udvikle depression.

Der er også lavet en undersøgelse, der undersøgte virkningerne ved at gå på ens mentale sundhed i en stor gruppe af mennesker mennesker. Deltagerne blev bedt om at vurdere deres humør og niveauer af depression på en skala fra 1-5. Resultaterne viste, at de, der gik ofte, som en form for fysisk aktivitet, havde signifikant lavere niveauer af depression end dem, der ikke gjorde det.

Dem der vandrede / gik jævnligt rapporterede også, at de havde mere energi og følte sig mere positive omkring deres liv. Se evt. denne undersøgelse, hvor der blev målt en 18% mindre risiko for at udvikle depression ved at gå mere.

#6 Stresser af 🤗

Gåture er en fantastisk måde at stresse af på. Det får dig ud af huset og ud i naturen, hvor du kan rense sindet og bedre værdsætte verden omkring dig. Gåture hjælper på humøret da din krop frigiver endorfiner, som er med til at booste humøret og reducere stressniveauet. Så næste gang du føler dig stresset i hverdagen, så er det med at komme ud og gå.

#7 Virker slankende 🥗

Går du 10.000 skridt om dagen, vil de fleste i gennemsnit forbrænde 300-400 kalorier, hvis du går i et normalt tempo. Så spiser du ellers nogenlunde fornuftigt, uden det behøves være en komplet diæt, så vil du oftest opleve at du begynder at tabe dig over tid.

#8 Forebygger kræft og beskytter mod diabetes 💜

Gåture har vist sig at forebygge kræft. JAMA har lavet en undersøgelse, der konkluderer, at mennesker, der går mindst 10.000 skridt om dagen, har en lavere risiko for at udvikle kræft end dem, der ikke går så meget.

Denne undersøgelse fra JAMA er denne gang baseret på 78.500 briter, der alle blev gik med skridtmålere i 2013-2015 og blev fulgt op på deres helbred syv år senere.

Faktisk viser resultaterne at de 10.000 skridt om dagen kan reducere risiko for kræft, diabetes og andre alvorlige sygdomme med 30-40%.

Hvor mange skridt skal man gå om dagen?

Der er ikke noget endeligt svar, men de fleste eksperter anbefaler at sigte efter 10.000 skridt om dagen. Et mindre antal som bare 5.000 eller 7.500 skridt om dagen, kan dog også have stor positiv effekt.

Hvor mange skridt skal man gå om dagen for at tabe sig?

Hvor mange skridt du skal tage om dagen for at tabe dig afhænger af, hvor meget du vil tabe dig. Et godt mål at starte med er 10.000 skridt om dagen. Samtidig med du prioriterer en sund kost.

Hvor mange skridt skal man gå om dagen sundhedsstyrelsen?

Sundhedsstyrelsen anbefaler 10.000 skridt om dagen for voksne og 12.000 skridt om dagen for børn.

Hvor mange skridt skal man gå om dagen børn?

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn skal gå 12.000 skridt om dagen.

Hvor mange km er 10000 skridt?

Ml. ca. 5-8 km, men det afhænger meget af den individuelles skridtlængde og der er derfor ikke et præcis tal.

HVEM ER VI?

Her på siden har vi fuld fokus på sport og fitness. Alt fra gode råd og tips til oversigter over sportsgrene i hele Danmark.

CVR: 33873611

DinTekstforfatter.dk

POPULÆRE INDLÆG

Copyright © 2017 Nysport.dk . All rights reserved.